Tehnologija
0

"Procurile" fotografije jeftinijeg iPhonea u različitim bojama

Klix.ba
Sve je više glasina o novoj generaciji iPhonea, ali i onih o jeftinijem smartphoneu kompanije Apple, čije su se fotografije pojavile na internetu.

Ako je vjerovati u autentičnost fotografija, jeftiniji iPhone će biti ponuđen u nekoliko različitih boja. Fotografije dolaze od dva izvora, jedan je iz Kine, a drugi iz Francuske. Kineska stranica Weibo tvrdi da su fotografije nastale u fabrici Foxconn. Francuska stranica NoWhereElse, koja je ranije dokazala da joj se može vjerovati, objavila je fotografije jeftinog iPhonea u crvenoj i žutoj boji.

O samom jeftinijem Appleovom uređaju se ne zna mnogo, ali se spekuliše da će imati 3,5-inčni ekran, A5 čip, kameru od 5 megapiksela, 3,5mm audio džek, lightening konektor i zvučnik.

Kućište jeftinijeg iPhonea bi trebalo biti napravljeno od polikarbonatne plastike. U godnjem lijevom uglu je smještena kamera i LED bljeskalica, Appleov logo je u sredini, a natpis iPhone je na dnu. Kada se nađe u proizvodnji, ova verzija iPhonea će koštati između 300 i 400 dolara.

Vezani članci