Na tržištu do kraja godine
1

Novi junak Assassin's Creeda u borbi s piratima

Klix.ba
Nakon preseljenja radnje popularne franšize videoigara Assassin's Creed iz Evrope u Sjevernu Ameriku, njen nastavak mogao bi se dobrim dijelom dešavati na moru. U javnost je procurio poster igre sa naslovom: "Assassin's Creed IV: Black Flag“.

Nedavno je jedan član Reddita objavio post u kojem objašnjava kako je osoba koja se u avionu nalazila ispred njega gledala PowerPoint prezentaciju projekta "Assassin's Creed IV: Black Flag“. Na prezentaciji je navodno pisalo i da bi se igra na tržištu trebala pojaviti već krajem ove godine u vrijeme praznika.

Bilo bi pomalo neobično da se dvije Assassin's Creed igre na tržištu pojave u razmaku od samo godinu dana, ali ne i toliko iznenađujuće, budući da stiže čitava nova generacija konzola. Naravno, post jednog anonimnog člana ne može se uzeti kao relevantna informacija, budući da nije imao nikakvih dokaza da podrži svoju tvrdnju.

Međutim, čitava priča je dobila novu dimenziju kada je portal Kotaku.com objavio fotografiju postera na kojem se jasno vidi natpis "Assassin's Creed IV: Black Flag“, a prikazuje glavnog junaka kako se na brodu bori protiv pirata. Autor fotografije tvrdi da će igra zvanično biti najavljena 4. marta.

Ukoliko se prisjetimo odlično odrađenog dijela sa plovidbom u "Assassin's Creed III“, ovo se čini kao logičan nastavak igre. Ubisoft se još uvijek nije zvanično oglasio, ali su već ranije najavili da će se novi nastavak dešavati u sasvim novom okruženju i sa novim junakom.