Aktivno poništavanje buke
7

Nove Samsung Galaxy Buds+ slušalice stižu uskoro

D. B.
Samsung Galaxy Buds slušalice su među najboljim istinski bežičnim slušalicama na tržištu, a novi model stiže uskoro na tržište.

Radi se o Bluetooth slušalicama pod nazivom Samsung Galaxy Buds+ koje predstavljaju odgovor na Appleove AirPods Pro slušalice s aktivnim poništavanjem buke.

O specifikacijama zasad nema detalja, ali je jasno da će slušalice uskoro ugledati svjetlo dana. Moguće je da ćemo ih vidjeti na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu, koji se održava od 7. do 10. januara.

Aktuelni model Galaxy Buds slušalica je predstavljen uz mobitele Galaxy S10, S10 Plus i S10e. S obzirom na to da se Galaxy S11 ne očekuje prije februara, možda ćemo na Galaxy Buds+ malo duže čekati.

Špekulacije govore da će novi model izgledati identično kao i onaj koji zamjenjuje. Slušalice će biti smještene u malu kutiju te će imati kontrole osjetljive na dodir. Razlika bi trebao biti nedostatak gumenih vrhova slušalica, ali bi oni bili opcija za one koji ih žele.

Očekuje se da će slušalice imati aktivno poništavanje buke kao i Airpods te Sony WF-1000XM3 slušalice. Ova mogućnost dolazi s višom cijenom, tako da se može očekivati cijena veća od 149 dolara.