Tehnologija
0

Nove igrice na vidiku

Klix.ba
Naravno da bismo vam ovdje mogli predstaviti stotine novih igara, ali smo se odlučili reducirati na tri aktuelne i interesantne.

Prva od njih je definitivno Settlers 5. Ukoliko se sjećate starog (i novog) Settlers (na njemačkom jeziku Siedler) serijala, ovo će biti super vijesti: Blue Byte trenutno razvija najnoviji dio igrice, i to u potpunom 3D okruženju. Igra je zadržala svoj minijaturistički stil, što mogu potvrditi screenshotovi u našoj galeriji.

Settlers 5 u akciji
Druga je novi Action RPG naslov od relativno nepoznate firme, Heuristic Park. Igra pod nazivom Dungeon Lords bi trebala biti interesantna radi dosta dobre grafike, poboljšanog sistema bitke, skillova, spellova (ali dosta sličnog Diablu 2), te ubacivanjem spellova poput "slow time", koji nije ništa drugo nego Bullet time u fantasy svijetu. Također i za Dungeon Lords možete naći nekoliko screenshotova u galeriji, za ostatak posjetite zvaničnu stranicu.
Dungeon Lords, od tvorca Wizardry serijala
Treći savjet bi bio Joint Operations. Za one koji ne vole previše Battlefield serijal, ali totalno obožavaju Delta Force princip, Joint Ops će biti za njih. Novalogic, ista firma koja pravi Delta Force, izdaje večeras demo. Suština Joint Operations-a jeste bitka do 128 igrača na ogromnim terenima koristeći aktuelna oružja i taktike. Dobra grafika, super sučelje i navodno jako dobar netcode bi trebali da ubijede sve da je Novalogic bog i batina u ovome. Posjetite zvanični site, pogledajte koji screenshot, i čekajte demo.
Joint Operations: Battlefield na kvadrat

Neshill Gaming Area