Uredite svoj profil
0

Nova Googleova inovacija - 'Google me'

Sarajevo-x.com
Kompanija Google ne prestaje s osmišljavanjem novih alatki. Ovoga puta iz Googleovog 'laboratorija' stiže alatka 'Google me', pomoću koje možete napraviti svoj profil na ovom megapopularnom pretraživaču i 'skratiti muke' prijateljima koji vas pokušavaju pronaći na internetu.

Vjerovatno ste nebrojeno puta ukucali svoje ime na pretraživaču Google, ali informacije koje ste pronašli su uglavnom bile nevezane za vas. Sada to možete promijeniti pomoću alatke Google Profile.

Možda pomalo i zabrinjava činjenica postavljanja ličnih podataka na internet, ali je svakako ova Googleova alatkica veoma zanimljiva.

Profili su povezani sa ostalim web stranicama te na taj način omogućavaju pristup brojnim zanimljivim informacijama, objavili su američki mediji.

O tome koje će se sve informacije o vama pojaviti kada neko ukuca vaše ime na pretraživaču, od sada odlučujete vi sami.

Google profil traženog korisnika pojavljuje se na dnu stranice, a osobe koje ime i prezime 'dijele' sa još nekim morat će na Googleovom profilu ukucati više informacija o sebi, kako bi prijateljima olakšale pretraživanje, s obzirom da se na dnu stranice pojavljuju maksimalno četiri profila i to ona u kojima je većina rubrika za privatne podatke popunjena.