Mogućnost mijenjanja objektiva
0
Nikon 1 najavio kraj DSLR fotoaparata
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
On spada u grupu profesionalnih aparata poput onih koje proizvode kompanije \"Olympus\", \"Panasonic\", \"Sony\" i \"Samsung\". Navedene firme ne proizvode profesionalne fotoaparate. Profi kamere prave samo Nikon, Canon i Hasellblad.
Canon je najbolji!
A šta pravi Mamiya? http://www.mamiya-usa.com/
@cincilator: Radim sa 1D Mk IV i (nazalost samo) sa 70-200 2.8. DSLR ce uvijek ostati DSLR za ozbiljne fotografe i profesionalce, a svakako da ce doci do evolucije fotografije po pitanju aparata.
ova igracka ima crop od 2,7 puta u odnosu na full frame...ma zdraaavo
u skladu sa koncepcijom: bigger is better.
UB!JTE SE NOVINARI koji ovakve clanke pisu ili prevode, sta je ovooooo?! Vecu gomilu gluposti nisam odavno procitao. Ovo me toliko zateklo da jednostavno moram reci da ste kreeteni nevdjeni, ooj koje DNO DNA.
ja jos nosim film kuburi, provlacim kroz onaj plasticni mali aparatic.. a oni meni ovo pokazuju
jeli neko uzeo u ruke canon 1d mark 4 sa objektivom od 500mm u fx formatu ako jes neka se javi i opise nam taj osjecaj.
Leica M8, kralj medju kamerama http://www.dpreview.com/reviews/leicam8/
smjesan text, ali stvarno :)
Sony je vec prije godinu i nesto izdao slican aparat tako da ovo nije nista novo! http://www.pcworld.com/product/509350/sony_alpha_nex5.html Slazem se sa prethodnim postom u vezi balansa i gripa. Objetkiv staklo je mnogo teze od samog aparata tako da bi preteglo pomenuti aparat davno i izgubilo balans. Socivo 70-200mm je nekih cca 20cm duzine i da se nakaci na ovakav smijesni aparatic?? Heheh Balans kume, balans! Bez dobrog gripa nema balansa!
he he cista glupost,uzmi moj bilo koji objektiv pa stavi na ovo kuciste,da vidim kako ces upravljati aparatom bez gripa sa kilogramom ispred...smijesno je o cemu nekad pisete jer kako moze ovaj profesionalni idiot parirati jednom 5d mark II ili canon 7d?mislim,probaj te slikati svadbu 10h sa ovom ergonomijom pa cu vas onda pitati da li je ovo \"zakucalo posljednji ekser\" bilo kojem od DSLR aparata. nijedan proffi fotograf ovo ne bi nosio ni na more da slika ribu dok se kupa.
Vec kada redate aparate evo redoslijeda po kategorijama: 1 - Hasselblad-Mamiya 2 - Canon-Nikon-u zadnje vrijeme je i Sony u blizini ali ne jos BAS tako blizu 3 - Olympus-Samsung-Casio-.... i ostalo smece! Kontas sada kume?
\"To se određuje analizom facijalne ekspresije, kompozicije i fokusa. \" Evo valjam se od smijeha...da se jos neko nasmije dok ne promijene...facijalna ekspresija (bukvalno sa engleskog dakle: facial expression, olij ti facijalna ekspresija ili ti na bosanskom izraz lica...heheheheheeee...i jopet...heheeeeeeeeeeeeeeeee. Ne mogu se prestat smijat\' morat cu doktoru:)
A sta Canin i Nikon prave? Kinder jaja? Tekst je ono bas zaista :D
E da mi se upoznati sa autorom ovog clanka.... nc nc nc nc n. Taj foto aparat nikad u ruku nije uzeo :D