Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakvi dokazi postoje da je 'globalno zagrijavanje' uzrokovano ljudskim aktivnostima? Bez uvreda i minusa molim. Hocu argumente i raspravu.
potraži na internetu utjecaj olova na ozon
@jelah Ako podrzavas teoriju o globalnom zagrijavanju onda sama predstavi argument I ja cu se potruditi da ti odgovorim. Hvala.
Tehnologija
Uvjek trazimo rijesenje koje ne uzima u obzir nas same. Mi smo problem jer smo postali pohlepi, extremisti u konsumerizmu i to do te mjere da sam svoj opstanak ugrozavamo. To je tolika bolest i poremecaj da sami svoju exzistenciji dovodimo u pitanje. Jedino covjek ima apetite koje nemoze kontrolisati. Kao bice koje bi trebalo da bude naj inteligentnije stvorenje na planeti, mi nemamo kontrole nad samim sobom. I zivotinje imaju tu kontrolu, da jedu onoliko koliko im treba a ne pojedu cijelo
stado jer imaju tako gladne oci. Znaci mi smo se spustili na nivo nizi od zivotinja. 10% poupalice svijeta konzumira 90% resursa, to je taj poremecaj i to smo mi kreirali kao normu. Ne samo da planeta ispasta vec miliona zivota smo doveli do ruba egzistencije kako bi oni servisirali nase apetite. Djeca prave nase pametne telefone kako bi prezivjeli a mi svake godine moramo imati naj novije i naj bolje. To je neodrzivo po svim mjerama a zagrijavanje je samo jedan od mnogo simptoma nase bolesti
ko pronadje rjesenje dobice Nobelovu nagradu
naravno da svi vidimo rjesenje ali kome ba to odgovara
Najveci izazov i najkompleksniji problem s kojim se covjecanstvo ikada suocilo. Bez konkurencije. Upravo zbog toga, ne postoji magicno rjesenje. Neophodan je novi pristup, promjena svijesti i nacina zivljenja. Obzirom da je ovo nespojivo sa ljudskom pohlepom, da prosjecno domacinsto u zapadnom svijetu (i sire) ima nerijetko tri (ili vise) auta na parking - osudjeni smo na promasaj, mozda propast. Tehnologija ciste energije treba hitne subvencije, podsticaj. A mi, pojaseve za spasavanje.
@BosnianSerb...Iz staba Donalda Trump-a, potencijalno buduceg predsjednika najmocnije drzave na planeti, bez ustezanja, kazu da se vrlo malo moze uciniti po pitanju globalnog zagrijavanja, i da, zato Trump i Co. misle, kako treba dici ruke of tog problema. Ranije se Trump izjasnio u smislu...kako su klim. promjene, zapravo, 'prevara', rezultat kineske strategije da preuzmu dominaciju.... Prevedeno: otkociti auto, a nogu dici sa kocnice...pa kako zavrsimo.
To vi pricajte onim naftasima po arapskim zemljama,oni su najveci zagadjivaci planete.Kod nas se napravijedna fabrika svi navale ko osovi,a po arapskim zemljama,naftna polja gore na sve strane spaljuju gas koji nastaje u cijevima prilikom protoka.Jer im je to jeftinije negoda taj gas transportuju negdje.
Stvarno ste idioti. Naravno da postoji i psotojala je milionama godina ! Proizvoditi onoliko energije i zagađenja koliko priroda može da podnese. Ako ne može, dešava se ovo o čemu govorite. Poruka je: NEćete da me poštujete i da se prilagodite ? UMRITE ! Svemir je groblje a Zemlja OAZA života koju karaju nepismeni primitivci kao ovi na vlasti u BiH ! I u podobnim medijima !