Sajam elektronike Las Vegas
0

Najviše pažnje privukli iPhone TV i 3D televizori

Sarajevo-x.com
Na International Consumer Electronics Showu koji se održava u Las Vegasu, najviše pažnje posjetitelja do sada privukli su 3D televizori, elektronski čitači i mali prenosni računari.

Osim toga, na ponudi se našlo još mnogo zanimljivih stvari, od 3D printanja do bežičnih punjača za mobilne telefone.

Jedna od najzanimljivijih inovacija svakako je TV na iPhone telefonima. Ograničavajuća stvar je činjenica da će biti dostupna samo korisnicima određenih operatera na području SAD-a, piše Associated Press. Na mobitelima će biti dostupno 15-tak informativnih, sportskih i zabavnih kanala.

Iron Will Innovations predstavio je futurističku crno-srebrnu rukavicu koja služi kao zamjena za tastaturu. Rukavica pod nazivom Pergrine ima pet senzora na vrhovima prstiju koji zamjenjuju različite tipke. Sa računarom je povezana preko USB-a.

Powermat je predstavio napravu za bežično punjenje baterije na mobitelu. Proizvod će biti dostupan na tržištu u maju i koštat će 40 dolara.

Polaroidove kamere za jednokratnu upotrebu su još jedan od proizvoda koji je privukao pažnju publike. Iako je Polaroid prestao proizvoditi takve aparate prije dvije godine, grupa entuzijasta odlučila je kupiti jednu tvornicu u Holandiji i ponovo početi sa proizvodnjom takvih foto aparata.

Gubljenje mobitela može biti gadna stvar, a firma Zomm napravila mali uređaj koji se konektuje sa vašim mobitelom i pali alarm u slučaju da se udaljite od svog ljubimca.

Nakon što su proizvođači televizora odlučili napraviti 3D prijemnike, Fujifilm je napravio digitalnu kameru koja će praviti 3D video i foto snimke. U prodaji je dostupna 3D kamera po cijeni od 599 dolara.