Tehnologija
0

MTV i Jerry Bruckheimer u svijetu video igrica

Sarajevo-x.com
Slavni hollywoodski producent Jerry Bruckheimer iza sebe ima dugu listu blockbuster filmova i hit TV serija, a sada se odlučio okušati i u video igricama.

Jerry Bruckheimer, koji je zaslužan za izvrsne filmske i TV poslastice poput trilogije "Pirati sa Kariba" i izuzetno popularne "C.S.I" franšize, namjerava kreirati i video igre u suradnji sa MTV Games, soapćeno je u srijedu iz ove kompanije.

"Veoma uzbudljive stvari se dešavaju u industriji video igara", kazao je Bruckheimer u razgovoru za Associated Press.

Ovim interesantnim projektom kompanija Viacom nastoji u naredne dvije godine MTV Networks što više fokusirati ka interaktivnoj zabavi. Iz MTV-a nisu saopćeni finansijski uslovi novog ugovora sa Bruckheimerom.

"Bruckheimer je uvijek iznova definirao različite žanrove, pa se nadamo da će isto učiniti i u svijetu video igara", objasnio je Bob Picunko, potpredsjednik MTV-a za elektronske igre i interaktivne proizvode.

Bruckheimer nije otkrio kakvu vrstu video igara namjerava kreirati, ali je izjavio kako očekuje da će na njih preslikati svoj rad na filmu i televiziji, gdje je njegov zaštitni znak drama nabijana akcijom sa obaveznim eksplozijama i uzbudljivim utrkama automobila.

Poznati producent je otkrio kako neki od njegovih hit filmova već imaju svoje video igre, te da trenutno kao producent sudjeluje u filmskom projektu baziranom na popularnoj video igri "Prince of Persia".

Hollywoodski velikani poput Stevena Spielberga, Petera Jacksona i braće Wachowski također su se odlučili uključiti u razvoj video igara.