Tehnologija
85

Marshall ulazi na tržište smartphonea s "najglasnijim" mobitelom na svijetu

Klix.ba
Kompanija Marshall je poznata po proizvodnji pojačala, zvučnika i slušalica, no sada želi ući i na tržište smartphonea.
Marshall London
Marshall London

Marshall će na tržište plasirati smartphone nazvan London, a uređaj koristi operativni sistem Android. Smartphone će biti fokusiran na odličan zvuk, zapravo, London je "najglasniji" mobitel na svijetu sa dva zvučnika okrenuta naprijed, a posjeduje i hifi zvučnu kartu.

Osim toga, uređaj ima i dva stereo utora sa odvojenom kotrolom glasnoće, kao i M-Button opciju na gornjem dijelu uređaja, koji omogućava korisnicima brz pristup muzici..

"Uvijek 'pucamo' visoko i svojim klijentima nudimo najbolje iskustvo. Kada nije bilo smartphonea fokusiranog na muziku, mi smo ga napravili. Našim kupcima smo ponudili najbolji muzički uređaj, Marshall London je nešto najbolje što možete imati u svom džepu", izjavio je Konrad Bergstorm, osnivač i predsjednik kompanije Zound Industries u čijem je vlasništvu Marshall.

Vlasnici će moći pomoću equalizera podesiti univerzalni zvučni profil za mobitel, moći će snimati muziku, smanjivati buku, kao i koristiti aplikaciju DJ.

Smartphone Marshall London ima 4,7-inčni ekran, 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, microSD slot i odvojivu bateriju od 2500 mAh. Na stražnjoj strani se nalazi kamera od 8, a na prednjoj selfi kamera od 2 megapiksela.

Marshall planira isporuku svojih uređaja u 22 zemlje svijeta po cijeni od 575 eura. Uz smartphone dolaze i Monitor slušalice.