Sve što treba modernoj ženi
0

Mala crna haljina, odnosno mobitel, uskoro u prodaji

Sarajevo-x.com
M-dress
M-dress
Mala crna haljina je nešto u čemu svaka žena izgleda savršeno. Iako je dizajnirana čak 1920. godine ta haljina nikada nije izašla iz mode… Ipak, za modernu ženu 21. stoljeća dizajnirana je kratka, nepretenciozna večernja haljina koja u sebi ima ugrađen mobitel. Nazvana je M-dress, a uskoro će biti dostupna i na širem tržištu.

M-dress je haljina namijenjena je svim ženama kojima je dosadilo da neprestano preturaju po svojim torbicama i bjesomučno tragaju za malom spravicom koja zvoni negdje u torbi, ali je nema nigdje "na vidiku".

Sa malom crnom haljinom, koja se može nositi u svim prilikama, potraga za mobitelom u torbici prestaje. Mobilni telefon je savršeno skriven u haljini, a da se djevojka javi dovoljno je da podigne ruku ili spusti kako bi prekinula razgovor.

Kako je naveo Mashabel, portal koji piše o tehnologiji, SIM-kartica je skrivena ispod etikete haljine, a antena je prišivena u donji rub haljine, u visini koljena, kako bi izloženost korisnika zračenju bila što manja. Ipak, haljina koju je dizajnirala kompanija "CuteCircuit" ima i svoje nedostatke.

Naime, vlasnica ove haljine može zvati samo ograničeni broj unaprijed programiranih kontakata. Mobitel ugrađen u haljinu nema ni ekran, niti tipkovnicu tako da je nemoguće slati SMS-poruke, ali ni vidjeti ime pozivaoca.

Ipak, moguće je postaviti različitu melodiju zvona za različite brojeve pozivalaca, pa će se tako lakše moći odrediti ko je osoba koja poziva.

Prodaja M-Dressa počinje u Londonu već 2011. godine , a cijena još uvijek nije poznata. Vjeruje se kako će haljina kasnije biti dorađivana.