U petoj sezoni
3

Lik Nicki Minaj stiže u igru Call of Duty, pridružuje se Snoop Doggu

D. B.
Sezona 5 igre Call of Duty donosi lik slavne reperke Nicki Minaj, koji će igrači moći izabrati dok igraju ovu popularnu igru.

Minaj postaje "Operator" kao prva ženska slavna ličnost, potvrdio je Activision, a pojavit će se u igrama "Warzone" i "Modern Warfare 2" kao dio CoD-ovo "50 Years of Hip Hop Celebrationa" uz Snoop Dogga i 21 Savagea.

Druge slavne ličnosti, među kojima su Lionel Messi i Kevin Durant, već su se pojavljivali u CoD-u u prošlosti. Ipak, Nici Minaj postaje CoD-ov prvi ženski "Operator". Osim toga, Minaj će imati vlastitu prodavnicu s itemima za prodaju među kojima će biti i roze puštka. Njeno pojavljivanje u igri je nagoviješteno još prošle godine u YouTube videu pod nazivom "Squad Up" u kojem su se pojavili Lil Baby, Bukayo Saka i Pete Davidson. Kada će i da li će se oni također pojaviti u CoD-u, zasad nije poznato.

Web stranica pete sezone sadrži i informacije o 9 mm SMG-u,kao i jurišnoj pušci AN-94 i drugom oružju. CoD najavljuje i multiplayer dodatke kao što su nove mape. Warzone 2.0 dobija nove lokacije među kojima je stadion Verdansk.

Season 5 Call of Duty: Modern Warfare II i Call of Duty: Warzone počinju 2. augusta.