Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a dobrog clanka boze dragi.... 3-4 puta sam citao.. znaci ovako sam to ja skontao.. informacija je kodirana u svjetlosni talas kojeg emituje sijalica... e samo mi nije jasno kako ce neki klasicni uredjaj npr smartphone dekodirati odnosno kodirati ovakav signal... meni ovo vise ide na to da je antena klasicna ugradjena u sijalicu, a sijalica ima klasicne ledice..
Ne kontam ništa.
Pa naravno da se signal gubi kad se svjetlo ugasi,to i nije problem,koji god predajnik da iskljucis,nestace signala.Nema tu neke filozofije.
Jedini problem je taj što se konekcija gubi ukoliko se ugasi svjetlo ili se sijalica blokira........to su vec dva podebela problema...
Kinezi jesu maštoviti i radni ali ne znaju napraviti ni kvalitetnu LED diodu a o softiciranijim tehnologijama je suvišno pričati. Prosječan kineski proizvod je u praksi 10x skuplji od Njemačkog, jer traje taman toliko da ga moraš 5 puta popravljati ili mjenjati u garantnom periodu. Kinezi su ekstremno niskim cjenama PRISILILI čitav svijet na obaranje standarda kvaliteta, koji je štitio kupca.
A lijek za rak ?