Zynga najavila novu igru
0

Izgradite svoj grad i postanite gradonačelnik

Sarajevo-x.com
Zynga, kompanija koja stoji iza popularnih igara kao što su FarmVille, FrontierVille, Mafia Wars… najavila je pokretanje nove igre CityVille, koja će biti dostupna isključivo na Facebooku.

Oni koji su donedavno bili zaluđeni igranjem FarmVillea, sigurno će sada poželjeti ostaviti farmu i "preseliti" u grad. Naime, igrači nove igre, za koju se vjeruje da će odmah biti popularna, moći će sami graditi gradove, upravljati njima, baš poput gradonačelnika, ali i sarađivati s gradovima svojih prijatelja.

Beta verzija igre bit će dostupna jako brzo i to na pet jezika: engleskom, italijanskom, njemačkom, francuskom i španskom.

Naravno, igranje CityVillea će biti potpuno besplatno, ali kao i kod ostalih igara kompanije Zynga, oni koji žele dodatne mogućnosti moći će ih kupiti.

"Ovo je naša treća igra tokom ove godine. Cilj je izgraditi cijeli grad i upravljati njime sarađujući sa prijateljima. Od igre Sims se razlikuje u tome što ovdje igrač brine o cijelom gradu, ljudima i poslovima koje oni vode", kazao je generalni direktor kompanije Zynga Sean Kelly, prenosi Daily Telegraph.

Kako se navodi u opisu igre CityVille, uspjeh igrača će ovisiti o tome koliko on brine o potrebama stanovnika svog grada, načina na koji vodi poslovanje restorana i ostalih kompanija u gradu… Svaki igrač koji zadovolji te kriterije moći će licencirati svoj brend prijateljima u drugim gradovima.

Zyngine igre mjesečno igra preko 225 miliona korisnika preko Facebooka, MySpacea, iPada i iPhonea. Najpopularnija je svakako FarmVille koja trenutno ima 60 miliona aktivnih igrača.