Dostupna od 26. januara
44

Igra Tekken 8 za mjesec prodana u više od 2 miliona primjeraka

D. B.
Igra Tekken 8 je prodana u više od dva miliona kopija tokom prvog mjeseca prodaje, saopćio je izdavač Bandai Namco.

Borilačka igra je lansirana 26. januara za PC putem Steama, kao i za konzole PlayStation 5, Xbox Series X i Series S, a već prvog dana je prodana u milion kopija. U periodu od jednog mjeseca je premašena granica od 2 miliona prodanih kopija. Ovaj rezultat znatno nadmašuje prodaju igre Tekken 7, potvrđeno je iz kompanije Bandai Namco. Igra Tekken 7, koja se još uvijek igra, zabilježila je rekordnu prodaju s više od 11,8 miliona prodanih kopija širom svijeta.

Čini se da se Tekken 8 prodaje sličnim tempom kao i rival Street Fighter 6, koji je također prodan u više od dva miliona kopija tokom jednog mjeseca. Capcomov Street Fighter 6 je za sedam mjeseci prodan u tri miliona kopija, dok je NetherRealmov Mortal Kombat 1 prodan u tri miliona primjeraka nakon nešto više od jednog mjeseca prodaje.

Bandai Namco je saopćio da će se podrška za Tekken 8 nastaviti kroz različite nadogradnje sadržaja esports događaje, muziku i licenciranja. Tekken World Tour 2024 počinje 13. aprila, dok će Tekken World Tour Finals biti kulminacija prve esports godine igre.

Kompanija se osvrnula i na kontroverzni Tekken Shop na koji su se neki igrači žalili.

"Ova in-game prodavnica će ponuditi stavke za prilagođavanje kao što su kostimi iz prethodnih izdanja, skinove likova za avatare, kao i licencirane artikle iz naših saradnji, što će omogućiti igračima da na svoj način urede svoje omiljene Tekken likove", navodi se u saopćenju.

Year 1 pass će dodati četiri nova lika za igru kao DLC. Prvi od njih je Eddy, koji ima novu frizuru i odjeću za Tekken 8, no njegov capoeira stil borbe je i dalje prisutan.

IGN je za ovu igru naveo da je riječ o "nevjerovatnoj evoluciji u serijalu s mnoštvom sadržaja za igrača, odličnim paketom alata za trening, sjajnim online iskustvom i uzbudljivom novom mehanikom, koja Tekken čini dinamičnijim nego ikad prije".