Za ljubitelje Formule 1
21

Igra F1 Manager 2024 stiže na PC i konzole

D. B.
Najnovija licencirana igra kompanije Frontier Developments vezana za Formulu 1, F1 Manager 2024, bit će lansirana u digitalnoj formi ovog ljeta.

Igra će biti dostupna za PC, ali i za Sonyjeve konzole PlayStation 4 i PlayStation 5, kao i za Microsofove konzole Xbox Series X, Series S i Xbox One.

Gameri će u igri imati ulogu direktora tima u Formuli 1 koji izaberu, a zadatak će im biti da ih vode do titule u šampionatu te će tako pisati svoju sportsku priču tokom sezone za 2024. godinu, ali i ubuduće.

Riječ je o trećoj F1 Manager igri, koja uključuje uzbudljivi novi mod pod nazivom Create A Team, što je prvi put za ovu seriju. Također, najavljen je i povratak Race Replay moda, tako da će gameri imati priliku "ponovo ispisati historiju" i poboljšati stvarne rezultate utrke kako se različiti scenariji objavljuju tokom godine.

Ne samo da će moći voditi jedan od zvaničnih F1 timova u popularnom Career modu, nego će prvi put u historiji franšize imati opciju da kreiraju i vode vlastiti tim do pobjede, da grade naslijeđe uz najveća imena Formule 1 dok orkestriraju svoj uspon do vrha podijuma.

Gameri će moći pokazati svoju kreativnost izradom dizajna koji su zamislili, a zadatak će im biti i da pregovaraju sa sponzorima kako bi osigurali prihode potrebne za ostvarenje njihovih ambicija.

Prepoznavanje nadolazećih talenata kako bi napredovali u poretku ili pak biranje najvećih zvijezda u sportu u potrazi za brzim uspjehom, bit će izbor za gamere prije nego dođe vrijeme predstavljanje bolida.

Ključno za trajni uspjeh tima bit će način na koji gameri upravljaju razvojem van staze, a to uključuje dizajniranje novih nadogradnji bolida i pokretanje inovacija u potrazi za performansama, odnosno ulaganje u napredno sjedište kako bi se stvorilo naslijeđe.

F1 Manager 2024 uvodi novi sistem mentaliteta za vozače i osoblje, stavljajući individualne karaktere i zahtjeve u prvi plan, dok igrači imaju za cilj održati motivaciju svog tima tokom potrage za slavom i izazova koje nose najveće nagrade u sportu.

Rivali će predstavljati stalnu prijetnju iz godine u godinu uz poboljšanu umjetnu inteligenciju, koja će stvoriti jaz između igrača i njihvoih rivala, kako na stazi, tako i izvan nje. Promjene u paddocku su također opcija, kako za vozače, tako i za osoblje.

Gameri će se moći uživjeti u trenutak, pratiti akciju putem kamera i donositi odluke, koje će vozačima prenositi inženjeri.

Uspjeh može izmaknuti u svakom trenutku zbog mehaničkog kvara koji može pokvariti čak i najbolju strategiju te tako ugroziti ključne bodove za šampionat.