Tehnologija
0

Googe Earth Flight Simulator

Sarajevo-x.com
Google je kao kinder-jaje, samo što nije od čokolade i ne možete ga jesti. Ipak, uvijek nam donosi zabavu i skriva neko iznenađenje. Tako je isplivala informacija da je u najnovijoj verziji Google Eartha skriven "easter egg", odnosno skrivena funkcija. Probali smo i istina je. Google je poletjeo.

Neko u Googleplexu misli na sve i zna kako obradovati ljude. Opet, sa druge strane, nama ne treba mnogo da budemo sretni. Informacija da je u posljednjoj verziji Google Eartha (4.2 beta), ugrađen i skriven simulator letenja jako nas je obradovala.

Igra nije poput slavnog Microsoftovog Flight Simulatora, ali je besplatan te bi uz malo dorađivanja, mogao biti sasvim solidna igra.

Ustvari, nije toliko bitno da li igra valja ili ne valja. Svi smo mi ustvari kao djeca. Volimo lijepa iznenađenja. Poput kinder-jajeta, tri u jednom: čitav planet na dlanu, iznenađenje i zanimljiva igra.

E sada, kako doći do njega. Ako ste korisnik Windowsa onda otvorite Google Earth pozicionirajte se iznad SAD-a, zatim pritisnite Ctrl+Alt+A. Za Mac korisnike komanda je Command+Option+A. Ako vam slučajno ne radi Ctrl+Alt+A, pokušajte sa Ctrl+A ili Ctrl+Windows+A.

Znat ćete da radi, ako vam se pojavi prozor u kojem možete izabrati avion i aerodrom sa kojeg želite krenuti. Ako imate joystik, još bolje jer ga možete koristiti u Googleovom Flight Simulatoru. Igra je jednostavna i mogu je igrati i početnici, a i onim iskusnijim igračima će biti zanimljivo letjeti planetom Zemljom.

Google Earth Download Flight Simulator uputstvo za igranje