Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja je dobio 1982 za rodjendan jos je nisam rijesio haha
Brate ovaj robot je mašina hahahahahahahahahahahaha
Dobar robot :) .
Bravo, uspjeli ste napraviti još jednu totalno ''korisnu'' spravu koja će koristiti cijelom svijetu..
nije to rubikova kocka to je pickin dim
ovdje je stvar brzina mehanizma, okretanje kockice,sve ostalo je programirano,u softweru tacno su date kordinate i to je to,ubaci te mu drugu kockicu ,izmjesanu na drugi nacin ,pa da vidimo.
Ne bas. Algoritam za rjesavanje i nije nesto komplikovan, a ako covjek moze da je rijesi za 5-6 sekundi (http://www.youtube.com/watch?v=wW-rd9ZR-TA), ne vidim sto masina ne bi mogla brze. Mislim da bi ovo moglo i brze ako se uredjaj bolje dizajnia i ugrade jos brzi pokretni dijelovi...
sve je stvar memorije mozga,kada zapamtis poziciju boja i pogledas je stvoris sam sebi brzinu i tacno na koju stranu da okreces,kao onaj zadnji,i ja tako ponekad vjezbam ,samo nemam volje za tolikom brzinom,al tacno zapamtis koliko puta moras okrenuti,tako i softwer unaprjed zna resenje sve mu je memorisano,a kod covjeka treba trud i dobro pamcenje i brzina prstiju.
a ti boga ode svijet u pm
čuj Bing Bang o.O zar ne bi trebalo Big Bang
evo provjerio sam...Big Bang je :)
štela, mogu i ja pretrčati autom 100 km/h
E ako cemo tako, Imam i ja robota(igracku) koja moze izdrzati mjesec dana pod vodom. Jel dovoljno za Ginisa????