Tehnologija
0

Flickr će od marta zahtijevati Yahoo korisničke račune

Sarajevo-x.com
Korisnici popularnog internet foto servisa Flickr su neugodno iznenađeni zvaničnim saopćenjem ovog servisa u kojem stoji da će se od 15. marta ove godine za logiranje zahtijevati yahoo korisnički račun.

U e-mailovima koje je Flickr poslao svojim korisnicima stoji kako će prvi korisnici foto servisa poznati kao "old skool" korisnici morati promijeniti account kako bi se pojednostavila proceduru logiranja.

Mnogi korisnici, a među njima i osnivač Wikipedije Jimmy Wales su ostavili negativne komentare na forumu ove kompanije.

"Ja volim biti Old Skool. Molim vas još jednom razmislite o svemu", napisao je ogorčeni Wales.

"Ne volim Yahoo i ne sviđa mi se moj yahoo korisnički račun. Ponosan sam što sam član stare škole", prokomentarisao je i Joe Philipson na forumu.

Drugi su pak zabrinuti zbog tehničkih pitanja pomenute promjene. U okviru postojeće šeme korisnici mogu unijeti svoje lične podatke i detalje jednom i zauvijek ih spasiti na kompjuteru, ali Yahoo servisi od korisnika obično zahtijevaju češće logiranje.

Jedan od Flickr zaposlenika Simon Batistoni je na forumu napisao: "Jednom kada ste kreirali svoj korisnički račun, potrebno je još samo jedno logiranje na pomenuti servis i bit ćete zauvijek logirani na Flickru."