Tehnologija
0

Facebook omogućio veću sigurnost, te bolju interakciju

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Facebook je u srijedu predstavio niz alata kako bi korisnicima omogućio veću kontrolu nad njihovim ličnim podacima i pomogao im u interakciji s manjim, odabranim krugovima prijatelja, javio je Reuters.

Ovaj najveći svjetski servis za društveno umrežavanje našao se na udaru kritika u posljednje vrijeme zbog neodgovarajuće kontrole privatnosti. Sada će za svojih više od pola milijarde članova omogućiti pristup svim privatnim informacijama i njihovu bolju zaštitu, kao i da nadgledaju koji to treći korisnici aplikacija imaju pristup njihovim podacima.

Osnivač Mark Zuckerberg je također rekao novinarima da će korisnici od sad moći udružiti svoje prijatelje u različitim grupama ili krugovima, te slati poruke, ili održavati masovne razgovore on-line, u tim grupama.

To je samo dodatak na mogućnost koja je već dostupna na Facebooku, a to je da korisnici imaju priliku napraviti prilagođene liste prijatelja. No, Zuckerberg je rekao kako se dosad samo pet posto korisnika Facebooka služilo tom mogućnošću.