Berlin 2019
257

Emir Žunić među govornicima na WeAreDevelopers World Congressu

Klix.ba
Emir Zunić
Emir Zunić
Među više desetina prominentnih govornika na ovogodišnjem prestižnom WeAreDevelopers World Congress u Berlinu naći će se i bosanskohercegovački stručnjak Emir Zunić.

Svjetski kongres WeAreDevelopers je najveći kongres koji posjećuju developeri iz cijelog svijeta. Očekujemo da će se najmanje 10.000 učesnika pridružiti konferenciji 6. i 7. juna 2019. godine u CityCube centru u Berlinu.

Emir Žunić trenutno strijemi doktoratu elektrotehnike, smjer računarstvo i informatika, a ima desetogodišnje iskustvo u poljima kao što su inžinjering softvera, menadžment poslovanja, data mining i slično. Trenutno radi u sarajevskoj kompaniji Info Studio, a suosnivač je firme edu720.

Uz više od 200 govornika, radionica i panel diskusija, sadržaj kongresa je podijeljen u 5 tematskih cjelina od interesa za developere: Constructing Worlds (Frontend i Backend, Cloud), Controlling Complexity (Security, DevOps, Quality Engineering), Applying Disruption (AI, Blockchain), Onechaining Engineering (Iot, Robotics, AR/VR/XR, Mobility) i Coding Society (Etika, Obrazovanje, Društvena odgovornost).