Tehnologija
0

Dobra zabava uz BH Telecom i Samsung Galaxy S4

Klix.ba
BH Telecom i Samsung Electronics priredili su jučer Sarajlijama posebno muzičko iskustvo, uz promociju najboljeg pametnog telefona danas - Samsung Galaxy S4.

Sarajlije i goste glavnog grada je od 10 do 14 sati ispred Katedrale zabavljala grupa Colonia. Događaj je bio prilika da svi zainteresovani sami isprobaju uređaj koji, kako kažu u Samsungu, pomaže korisnicima da se zbliže i pojednostavne svoj svakodnevni život.

"Izuzetno nam je drago što uspješnu saradnju sa Samsungom upotpunjuje najnovija generacija pametnih telefona tog renomiranog proizvođača. Odličan dizajn, performanse i funkcionalnost Galaxy S4 telefona omogućavaju sasvim novi nivo smartphone iskustva", istaknuli su ovlašteni predstavnici BH Telecoma.

Podsjetimo, Samsung Galaxy S4 prvi je pametni telefon s Full HD Super AMOLED ekranom za još bolji prikaz fotografija, multimedije, e-mail poruka i sadržaja na društvenim mrežama. Od ogrebotina ga štiti posljednja generacija Corning Gorilla Glass stakla. Za snimanje odličnih fotografija i videozapisa zadužena je zadnja kamera rezolucije 13 megapiksela, a funkcionalnost "Dual Camera" omogućava istovremeno snimanje glavnom i prednjom kamerom za videopozive. Dvojne fotografije je potom moguće obraditi kroz jedan od 8 filtera i podesiti veličinu manje fotografije koja se "lijepi" na veću.

Moguće je snimati i videopozive korištenjem obje kamere, a za dodatnu zabavu tu su i načini snimanja "Drama Shot", koji bilježi niz fotografija u akcijski kadar i "Sound & Shot", koji uz snimljenu fotografiju dodaje i kratak zvučni zapis. Snimke je potom moguće objediniti u "Story Album", zahvaljujući mogućnosti telefona da sortira i grupiše fotografije zavisno od događaja i lokacije.

Bogate funkcionalnosti Samsungove trenutne perjanice upotpunjuju "Group Play", mogućnost dijeljenja muzike, fotografije, dokumenata i igara s drugim korisnicima, zatim "Share Music" kojom korisnici nekoliko Galaxy S4 uređaja mogu istovremeno uživati u muzici i stvarati pravu "party" atmosferu.

Posebno je zanimljivo i upravljanje telefonom pokretom. Tako korisnici mogu listati e-mail poruke bez dodirivanja ekrana uz pomoć "Samsung Smart Scroll" funkcije, aktivirati pretpregled e-mail poruke zadržavanjem prsta iznad ekrana i aktivacijom "Air View" karakteristike, a pomoću "Samsung Smart Pause" funkcije zaustaviti reprodukciju videozapisa u trenutku kada skrenu pogled s ekrana.

"Samsung Galaxy S4 zbližava ljude i poboljšava našu svakodnevicu. Istovremeno, visoko je postavio ljestvicu o pitanju mobilnih inovacija. Raduje me što smo povratne informacije korisnika naših uređaja širom svijeta, pa tako i iz Bosne i Hercegovine, mogli implementirati u novu generaciju pametnih telefona, čiji je predvodnik svakako Galaxy S4", zaključio je Belizar Zečić, vođa odjeljenja za telekomunikacije, Samsung Electronics Adriatic.

Više informacija o ponudi usluga BH Telecoma dostupno je na web-stranici kompanije. Detaljnije informacije o pametnom telefonu Samsung Galaxy S4 mogu se naći ovdje. Taj će uređaj pretplatnicima BH Telecoma biti dostupan po cijeni već od 22,81 KM mjesečno, bez uračunatog PDV-a, u tarifi Mega 100, uz ugovor na 24 mjeseca. Uređaj će u BH Telecomu biti u prodaji nakon 20. augusta ove godine.