Neobična alergija
0

Britanski DJ alergičan na Wi-Fi

Sarajevo-x.com
Britanski klupski DJ Steve Miller otkrio je javnosti kako mu normalan život doslovno zagorčava bežična lokalna kompjuterska mreža poznatija kao Wi-Fi, budući da kada je izložen zračenjima Wi-Fi uređaja osjeća vrtoglavicu, malaksalost i dezorijentisanost.

Miller, umjetničkog imena Afterlife, tvrdi da se ne može voziti u vozovima ili odsjedati u hotelima jer je zapravo izuzetno osjetljiv na "elektrosmog" kojeg uzrokuje bežični internet.

Prema mišljenju stručnjaka, riječ je o elektromagnetnoj hiperosjetljivosti, zbog koje se osobe koje pate od ovog poremećaja zapravo osjećaju kao bjegunci na vlastitom planetu, jer u današnje vrijeme gotovo je nemoguće ne susresti se sa Wi-Fi zračenjima.

Britanski DJ koji je ranije vrlo često boravio na Ibici, zbog ove veoma neobične alergije do sada je morao otkazati veliki broj nastupa upravo zbog činjenice da svi aerodromi i većina hotela imaju Wi-Fi.

"Jedino mjesto gdje mogu pobjeći od elektrosmoga je moja vlastita kuća sa 46 centimetara debelim zidovima od granita u blizini Falmoutha, Cornwall", kazao je Steve Miller u intervjuu za The Sun.