Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nigdje na svijetu nema neznalica koji znaju najvise kao u Bosni cccccc....
dodje zima popusi foru jer baterija ne moze meda kad je hladno. domet 50km ima da jedva stigne do kuce (i to ako iskljuci grijanje)
Moze se pita i od govana napravit, samo treba dobro platit onome ko bi je pojo. Pakuju li jos uvjek englezi londonsku maglu u limenke i prodaju ko suvenir??
vidi kretena sto je sakrio amblem japanskog nissana kao da ljudi misle da je to britanski izum, hahahahaha....
za one koji ne znaju. Trosak 1kW solarnih panela je 10.000 KM. I ovo je potpuno neisplativno sto ovaj radi. Za 1kWh isporucene elektrodistribuciji u skladu sa cijeno energije iz obnovljivih izvora (stotine puta veca) moze dobiti novac da iz uticnice ovaj auto puni sa mozda i 500kWh. dakle ovo je budalastina sto radi.
Jes, al ima tu i par drugih faktora koji nisu uracunati.Baterije za ovo cudo su skuplje od samog auta, i jos se moraju mijenjati nakon nekog vremena, nisam siguran koliko, al moraju.... Upravo zbog cijene baterija se ne vozikamo svi u ovim elekricnim cudima, ili je i ovo jos samo jedna teorija zavjere, da kupujmo gorivo, to nez...
Ko ima masla ........... Gospodin stanuje na Hampstead-u, sto je otprilike ekvivalentno Marijin Dvoru, Breci ili Kosevskom (samo jos 10 puta skuplje) pa sam siguran da u garazi ima nekakvog Jaguarcica ili Mercedescica, zlu ne zatrebalo ako nestane sunca ili struje.
britanci su uglavnom unaprijedili kulturu pecinasa i ljudozdera...... ti si zaboravio da je vecina planete tek prije nekoliko stotina godina izaslo iz pecine britanci su otkrili gravitaciju, evoluciju, hidrogen, radio signal
hajd da je u spaniji, pa i nekako..al\' iskoristiti sunce u velikoj britaniji je zaista presmijesno. trebao je prije napraviti malu hidroelektranu:)
ma imas 30 tisuca za nissana a nemas da naspes koga farbas ...englezu
Platio 12.500 a vlada mu vraća 25x1.200=30000.Odoh u Veliku britaniju kupovat solarne panele.