Tehnologija
0

Božić u Vatikanu uživo na webu i iPhoneu

FENA
Proslava Božića i božićna događanja koja će predvoditi papa Benedikt XVI uživo će se prenositi na internetskim stranicama i putem iPhonea, zahvaljujući dogovoru Vatikana s talijanskim Telecomom, izvijestio je u srijedu službeni Vatikan.

To će vjernicima iz cijelog svijeta omogućiti praćenje na iPhoneu i putem internetskih stranica Radio Vatikana (www.pccs.va), Pontifikalnog vijeća za društvene komunikacije te na web-stranici www.pope2you.net, raznih vjerskih priredbi i obreda koje će tokom božićnih blagdana voditi Papa, izvijestio je Radio Vatikan.

Polnoćka, poruka koju će uputiti Papa, blagoslov "Urbi et Orbi" u nedjelju u podne, te misu koja će se služiti u povodu Svjetskoga dana mira 1. januara, prenosit će se izravno audio i video putem.

Korisnici će moći odabrati praćenje programa na jednom od šest jezika: talijanskom, francuskom, engleskom, njemačkom, španskom i portugalskom.

Polnoćka će se prevoditi i na kineski, a misa 1. januara prevodit će se na arapski. Slušatelji će moći odabrati i audiokanal bez dodatnog komentara ili prijevoda.