Koštaju 299 dolara
1

Bose predstavio nove Ultra Open slušalice "otvorenog" dizajna

D. B.
Kompanija Bose je predstavila Ultra Open Earbuds, par Bluetooth bežičnih slušalica koje imaju dizajn "otvorenog uha".

Cilj dizajna je da korisnici mogu slušati ono što žele, ali da istovremeno budu potpuno svjesni svog okruženja jer im uši nisu blokirane ni u jednom trenutku.

Slušalice su dizajnirane tako da se nose na vanjskom dijelu uha te da vise s ušnih školjki. Imaju dizajn u obliku slova "U", dio se nalazi unutar vanjskog uha, a tu je i "cijev" koja visi vani. Dvije komponente su povezane mekanim gumenim materijalom. Vanjski dio sadrži dugme za pristup raznim funkcijama i opcijama reprodukcije.

Ultra Open slušalice sadrže Boseovu OpenAudio tehnologiju, koja projektuje zvuk direktno u ušni kanal pomoću moćne sonde i strogo kontrolisane akustične strukture uz minimalno "curenje", tako da zvuk čuje samo onaj koji ih nosi.

Slušalice također imaju Bose Immersive Audio funkciju, koja koristi digitalnu obradu signala, kao i ugrađenu inercijsku mjernu jedinicu za kreiranje prostornog audio efekta koji čini da zvuk izgleda kao da dolazi iz okoline. Ova funkcija ima dva načina rada, Still za situaciju kad korisnik mirno sjedi te Motion kada je na otvorenom i u pokretu.

Ultra Open slušalice posjeduju i Snapdragon Sound tehnologiju, uključujući najnoviji Qualcomm aptX Adaptice kodek koji podržava zvuk niske latencije i bez gubitaka. Uključena je i Bluetooth 5.3 podrška, no nema opcije uparivanja više uređaja iako je moguće prebacivati se između trenutnog i posljednjeg uparenog uređaj pritiskom na dugme.

Ostale karakteristike uključuju automatsku jačinu zvuka, koja je automatski prilagođava glasnoću na osnovu ambijentalne buke, tu je podrška za Google Fast Pair, kao i IPX4 rejting za otpornost na vodu i znoj. Bose SimpleSync tehnologija omogućava uparivanje s odabranim Bose pametnim soundbarovima i zvučnicima.

Baterije omogućavaju 7,5 sati neprekidne reprodukcije, a to vrijeme pada na 4,5 sati kada se koristi Immersive Audio. Futrola za punjenje osigurava još 19,5 sati trajanja baterije, dok je punjenje u trajanju od 10 minute dovoljno za dva sata korištenja.

Cijena Bose Ultra Open slušalica iznosi 299 dolara.