Čitaju slova i jednostavne riječi
18
Bioničko oko omogućava slijepim ljudima da vide
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
korporacije uzele pod svoju ruku! SKUPO JE!!! ZABORAVITE!
@nauka Nema vid, ali ima govor, sluh, noge, ruke, srce, kozu, ..sto mu je poklonjeno, kao i zivot koji ima. Neko je iskusan sa siromastvom, neko sa bogatsvom, neko ima roditelje, neko ih nema, neko ima vid neko ne, nista nismo birali, ali svi imamo nesto zajednicko, a to je zivot (citaj šansu) da dosegnemo, i sa svojim djelima, postignemo Bozije zadovoljstvo i onaj svijet, koji je vjecan, i gdje ces imati sve sto pozelis. Ali covjek je nezahvalan, i lakomislen, i zeli uzivanja koja su kratkotrajna, da mu je odmah da zadovolji potrebe koje ima, ne vidi vecu sliku i svrhu svog zivota.
Je l' Tihić klempav i sa ovim naočarima?
@istina,mozda bi trebao poceti iz pocetka,'genska' ne postoji niti kao rijec a ni sentenca,postoji genetska.da bi pisao slozenije stvari ipak treba biti barem prosjecno pismen,ovako tvoje skrabanje lici na naciju kojoj i pripadas,nesto neobjasnjivo hihihih
sta ce vam kad vi birate da vjerujete, ne da vidite u bukvalnom, a i u prenesenom smislu rijeci? ostali radije razmisljaju, umjesto da mole.
Naime, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj kromosoma Y te podudarnost haplotipa imaju s Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tijekom pet stoljeća kolonizacije, osobito nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, miješali svoje gene s domaćim stanovništvom. Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumunja i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj skupini, objasnili su iz instituta te dodali kako je hrvatski gen zapravo više povezan s genom srpskih predaka nego genska struktura današnjih Srba.
religija,ti kao pravi muslija ne bi smio koristiti ovu sejtansku spravu hihihihi
Ma hajde "nauka" poznaješ li ti neki stvarno jeftin i efikasan način gledanja (dostupan širokim narodnim masama) koji bi bio dostupan nama koji sebe smatramo religioznima ?
Odličan izum,prijeko nam je i bio potreban,nama,jer smo kod očiju slijepi,red je da progledamo i vidimo našu stvarnost.Još da hoće izmisliti i vještački mozak,čega nam i onako fali,bili bi kompletni. A u Višegradu,mitinzi i okupljanja.........aveti prošlosti se ne bude,nikada nisu ni zaspali.....
živjela nauka, smrt religiji