Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Teslin san.
sutra ce vec biti vijest kako su ti isti likovi koji su ovo izumili slucajno udarili sa svojim minibusom u stub ulicne rasvjete i pritom izgubili zivot. projekat je nazalost izgorio u avionu s kojim su pali. pa kud bas da po nevremenu idu s camcem na otvoreno more?
-Kolika je efikasnost tog sistema u procentima ? -Koji je spektar frekvencija tog punjača ? -Jel se može koristiti obični beton i obični asfalt, ili su potrebne specijalne vrste betona i asfalta?
Bosna i Hercegovina je uvijek bila lider u regionu za pitanja ekologije, stoga ocekujem uskoro da nam drzava ukine auta(uopste). :P
Dobro, samo sto bi morali prekopati ceste. Izvori energije kao inastalacija zahtjevaju prostor ispod zemlje, zar nije isplativije povecati kapacitet baterija, pa po cijenu robustnosti vozila, tako bi i u drugim zemljama primjena ovakvog koncepta bila moguca. Ko osim Japaaca ima zivaca i para da dize puteve?
Pozivam sve fanove CS 1.6 igre da nam se pridruže na nedavno otvrenom serveru GAMERS.ba de_dust2 only - 80.65.85.101:27016 Upišite ga, copy pasteajte ga, nama je svejedno, glavno da dođete na servere i pravite nam društvo igrajući dobri stari CS. Posjetite naše servere, poštujte naša pravila i budite dio najveće gamerske mreže na balkanu. Provedite 50h na našem serveru i osvojite besplatnog admina. Gamers.ba Serveri | Medalje | Statistika | Nagrade Vidimo se preko nišana! Gamers.Ba Administracija!
ovo mogu napraviti daci u osnovnoj, osnovi indukcije, cuj 50 do 60W
I ovo ce se proizvoditi u GRAS-u...
Ovo sam ja davno izmsilio.. :S
Da postoji stvarna volja velikih kompanija da proizvode električne automobile, vjeruj mi lako bi se našlo rješenje za potrošnju struje. Auta se čak ne bi morala ni puniti jer bi imala svoje generatore struje koji bi proizvodili struju i punili bateriju tokom vožnje, tzv. perpetuum mobile , vozilo za koje ne moraš ništa da trošiš. Ali pitanje bi onda bilo, kome je u interesu da izgubi profit na proizvodnji nafte, autodijelova (električni automobili se skoro ne bi ni kvarili). itd, itd...???
Bosna i Hercegovina je uvijek bila lider u regionu za pitanja ekologije, stoga ocekujem uskoro brojna nova vozila na elektricni pogon.
treba sad izmislit nove pjesacke prelaze.
google.com, pa vidi koliko trosi struje auto, pa nece biti takvih pitanja ! Elektricna auta uopste ne trose puno, a bilo bi manje i troska za dzep u odnosu na naftu, manje zagadjenja, itd itd. !
nas brat musliman, tesla, je ovo davno izmislio. zbog toga su ga i smakli.
Ako bi se prešlo na električne aute, a auta ima oko milijarda, kako bi se obezbjedila struja za to? Novim nuklearkama ili starim dobrim ćumurom?
zar ovo nije ovakvo što Siemens veš davno izmislio???npr onaj voz supersonični voz što lebdi???
Ma daj, ako vec za jedan burek po danu siris provincijalnu propagandu, onda je napisi inteligentno: 1. ne moze biti neprijateljska, ako su bivsi \"neprijatelji\" sa agresorima potpisali Dayton da opet skupa zive u jednij zemlji 2. ovakav prenos elektricne energije je maksimalno koncipiran sa relativno niske napone u skladu sa prenosom preko kratkih distanci; transport \"jakih\" struja na duzim relacijama bi predstavio ozbiljan problem kroz gubitak \"jacine\" zbog vazdusnog otpora (vazuh je izolator) Sine, tebi nije ni politika ni nauka, idi bolje na livadu i cuvaj ovce ili nesto slicno, ovo nije nista za tebe....