Novi servis
223

Besplatni pozivi sa iPhonea putem Facebook Messengera

Klix.ba
Iako Facebook ove sedmice nije predstavio pametni telefon vlastite proizvodnje, kao što su mnogi očekivali, njihova najava je imala veze sa telefonima. Naime, Facebook će uskoro pokrenuti novi servis, pomoću kojeg će svi korisnici iPhonea preko Facebook Messenger aplikacije moći besplatno pozivati svoje prijatelje.

Međutim, korisnici će moći zvati samo prijatelje koji također posjeduju iPhone i koji koriste istu aplikaciju. Pozivi prema brojevima fiksne ili mobilne mreže neće biti mogući.

Servis je počeo raditi jučer. U aplikaciji jednostavno odaberite prijatelja, nakon toga "i" ikonu u gornjem desnom uglu i onda ćete vidjeti opciju "Free Call". Facebook je za ABC News potvrdio da korisnici neće morati preuzeti i instalirati novu verziju aplikacije za omogućavanje novog servisa. Servis će se automatski pojaviti za sve korisnike koji imaju aplikaciju Facebook Messenger.

Ovo je samo jedan od mobilnih noviteta koje Facebook najavljuje već mjesecima. Kompanija je već unaprijedila svoje aplikacije za iPhone i Android kako bi bile brže.

Već dugo se spekuliše i o tome da Facebook dizajnira vlastiti pametni telefon. Međutim, kako se sada čini, uz pomoć svojih aplikacija oni sve telefone transformišu u Facebook telefone.

Vezani članci