Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad će Apple fanboys: -nema veze, ne koristim ja iPad za 4G, nego zato što dobijem stil, kvalitetu i jednostavnost. Isto ko da kažeš ne koristim ja toalet papir da brišem dupe, nego da ga gledam kako je kvalitetan i bijel. Apple ignoriše sve što se oko njega dešava, od standarda do funkcionalnosti. Al\' nekome nije bitno što nema flash, skype... nek\' sam ja cool
Mogu oni iz trule jabuke da rade sta hoce dok je svijet pun ovaca za sisanje naravno bez mozga! I u Svedskoj ista stvar sa 4G mrezama-NE RADI !!! Nadam se samo da ce sada dobiti milion sudskih tuzbi i da ce ih to nauciti pameti-kradljivci patenata i prodavaci magle! Sve u svemu gade mi se jabucari
Upravo čitam vašu stranicu preko novog iPada preko 4G mreže koju manji provider podržava tu u Sydneyu. Mnogo ste neupućeni.
Koja fake vijest, valjda mreže ne podržavaju novu tehnologiju idioti žuti.
Tako da je naslov opravdan. iPad NE PODRZAVA 4G standard koji je jos u protekloj deceniji ustanovljen i koji cak i male firme ne smatraju vise necim specijalnim i vrijednim hvaljenja.
@Apple Xampp je u pravu. Ne uhvatiti sve band spektre 4G konekcije (ukljucujuci i onu u AUS koja je za smijesnu nijansu razlicitija) u 2012. godini je sramota. Narocito u zemlji koja ima JEDAN operater i samim time JEDNU specifikaciju. Telefoni i tableti iz 2009. godine normalno rade na svim 4G jer je to standard, ali Apple jos jednom dokazuje koliko su lijeni i bezobrazni prema svojim kupcima koje i dalje smatraju i tretiraju kao budale.
Do mene je onda. Svi se bave lažnim marketingom, ovo što oni reklamiraju kao 4G prema standardima Međunarodne unije za telekomunikacije nije 4G već 3.9G (ne ispunjava uslove da bi bio stvarni 4G).
Nisi ti mene skontao, ne kazem ja da je apple svet i da je kriva australija... naprotiv to sto se desilo nije ok, i vjerovatno su krive obje strane, apple sto koristi genericke reklame u svakoj drzavi a i australijski operater koji nije upozorio svoje kupce ranije na problem... ja sam govorim kako je glup i misleading naslov clanka: \"ipad ne podrzava 4g\" umjesto \"ipad 4g ne radi na jednoj jedinoj 4g mrezi u asutraliji\"...
@Apple: Ne lupaj gluposti. To se cijela jedna država treba prilagođavat američkim proizvodima? Postoje specifikacije i frekventni opseg koji se za određeni tip mreže koristi u nekoj zemlji. Ako svoju robu misliš prodavati na njenom tlu moraš je prilagoditi ili je ne prodaji. Čuj majke ti, Australija kriva što sveti Apple ne radi.
Jeste jedva docekali, prvo naslov je misleading jer kaze da ipad ne podrzava 4g sto nije tacno, podrzava nego u australiji ima jedan provider i izgleda da njihova tehnologija nije kompatabilna sa appleovom sto naravno nije ok ali naravno nasi ljudi jedva cekaju da nesto popljuju... ako nekog interesuje strucniji misljenje nek ode na tech crunch i procita sta se ustvari desava...http://techcrunch.com/2012/03/27/new-ipad-runs-4g-not-in-australia-says-consumer-watchdog/
Da sam iznenadjen, pa hajde. Hipsteri opet dokazuju da ih treba masovno sterilizovati kako ne bi sirili gene. Njihov odabir tehnologije je ravan odabiru edukacije zbog koje prave Occupy proteste jer ocekuju posao i dovoljno para za tehnoloski zastarjele iPade sa diplomom Srednjovijekovne Knjizevnosti i slicnih budalastina.
Zasto bi ja kao Srbin bio opsjednut Srbima? Ja sam opsjednut tehnologijom ;-)
Opet pokazuješ da si opsjednut Srbima. Idi dijete spavaj, valja sutra u školu
http://hr.wikipedia.org/wiki/Satira Dosta je nama inteligentnih i pametnih za sve nama trebaju obrazovani.
Što si naporan brate? Ako si toliko opsjednut Srbima, idi se udaj za jednog pa uživajte na medenom mjesecu. Mislim da je inteligentnoj raji dosadno to vaše dječije prepucavanje. Daj bar da na miru pročitam komentare iz tehnologije.
Kod nas Srba 4C radi odlicno ;-)