Tužbe zbog lažnog reklamiranja
0

Apple vraća novac kupcima iPada jer ne podržava 4G mrežu

Sarajevo-x.com
Kompanija Apple je kupcima iPada u Australiji odlučila ponuditi povrat novca zbog toga što nova generacija popularnog tablet kompjutera ne podržava 4G mrežu.

Advokat Applea je rekao da će poslati e-mail svim kupcima iPada u Australiji i obavijestiti ih da mogu dobiti svoj novac nazad, nakon što je protiv kompanije pokrenuta istraga.

Apple je optužen da je lažno reklamirao svoj uređaj i ovaj slučaj će biti razmatran na sudu 2. maja.

Uprkos tome što je ponudila povrat novca, kompanija Apple tvrdi da novi iPad podržava 4G mrežu većine provajdera širom svijeta i da nije namjerno obmanjivala kupce.

Apple je reklamirao iPad kao uređaj koji pordžava Wi-Fi+4G mrežu, upprkos tome što se njegovi korisnici u Australiji nisu mogli konektovati.

Kompanija Telstra je jedini provajder 4G interneta u Australiji, ali su njene usluge nekompatibilne sa novim iPadom.

Uskoro će još jedna australska kompanija ponuditi 4G mrež, to će se dogoditi sljedećeg mjeseca, ali ni ona neće biti kompatibilna sa novim iPadom. Apple bi mogao biti tužen i u drugim zemljama zbog lažnog reklamiranja svog uređaja.

Zvaničnici Applea su pristali objaviti upozorenja da novi iPad nije kompatibilan sa australskim 4G LTE mrežama i WiMAX mrežama.

Novi iPad je za samo četiri dana prodan u više od tri miliona primjeraka. Korisnici su prijavili probleme u vezi sa pregrijavanjam i punjenjem novog tableta.

Vezani članci