Mediji špekulišu
0

Apple u januaru predstavlja novi računar nazvan iSlate?

Sarajevo-x.com
Tokom protekle decenije iPod je u potpunosti promijenio način na koji slušamo muziku, a iPhone je postao jedan od uređaja koji skoro svako mora imati. Sada Apple, za početak nove decenije, planira lansirati svoj najnoviji proizvod koji će promijeniti način na koji se koriste računari.

Britanski mediji su prenijeli glasine da Steve Jobs, glavni i izvršni direktor kompanije Apple, planira sljedećeg mjeseca javnosti predstaviti računar osjetljiv na dodir, nazvan 'iSlate'.

Detalji o ovom novom proizvodu čuvaju se u strogoj tajnosti, no mediji prenose kako će novi računar izgledati 'nešto između' laptopa i iPhonea.

Dolazak ovakvog 'tablet' računara na tržište mogao bi predstavljati konačni kraj tastaturama i miševima koje trenutno koriste milioni ljudi širom svijeta.

Apple nikada nije potvrdio da ovakav uređaj zaista i postoji, no rezervisali su Centar za umjetnost Yerba Buena u San Franciscu kako bi javnosti predstavili 'novi proizvod' 26. januara 2010. godine.

Također, mediji su objavili da je Apple još 2007. godine posredno preuzeo internet domenu islate.com, a ako se ove glasine o tablet računaru potvrde iSlate bi se u američkim trgovinama mogao naći do marta, a u Evropi do decembra naredne godine.

"Steve je veoma sretan zbog novog izuma", kazao je za The New York Times izvor blizak kompaniji Apple.

Predviđa se da će cijena računara iznosti blizu 800 eura, te da će biti sličan iPod Touchu, odnosno pogodan za gledanje video snimaka, pretraživanje interneta i čitanje knjiga u digitalnoj verziji.