Tradicionalni muzički događaj
0

Apple danas predstavlja nove modele iPoda

Sarajevo-x.com
Kompanija Apple će danas (srijeda, 1. septembar) održati tradicionalni muzički događaj, te se očekuje da će na pres-konferenciji za medije predstaviti novosti vezane za novi izgled iPoda, ali promjene koje se tiču Apple TV-a, izvijestili su strani mediji.

Apple već tradicionalno svakog septembra održava svoj muzički događaj u Yerba Buena Centeru u San Franciscu u okviru kojeg predstavljaju novosti vezanih za njihove muzičke uređaje i izmjene vezane za njihovu muzičku prodavnicu iTunes.

Mediji pretpostavljaju da će na današnjoj pres-konferenciji generalni direktor Applea, Steve Jobs, predstaviti novi izgled iPoda, redizajnirani iPod touch koji će vjerovatno biti sličan iPhoneu 4, ali će dati i više detalja o svojoj novoj društvenoj mreži azvanoj Game Centre, namijenjenoj korisnicima njihovih uređaja.

Također, pretpostavlja se da će Jobs predstaviti promjene vezane za Apple TV i novi paket TV usluga. Navodno, korisnici će od sada biti u mogućnosti da skidaju muziku, gledaju filmove i TV-emisije direktno preko televizora, a ne kao ranije preko računara.

Apple će vjerovatno iskoristiti ovaj muzički događaj da javnost obavijesti i o promjenama vezanim za njihove muzičke prodavnice. Pretpostavlja se da će korisnici od sada moći poslušati duži isječak neke pjesme prije nego što se odluče da je kupe.

Konferencija će biti održana danas u popodnevnim satima.