Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
recimo to ovako, golf II extra radi, ali ferrari radi mnogo bolje, ipad je ferrari.
Konkurencija se takmici da ih dostigne? U cemu? U tome da u 2010. njihov uredjaj nema podrsku za flash, nema normalan usb port, nema multitasking i jos nekoliko najosnovnijih opcija koje su kante u 2000. imale? Samo moron bi uzeo bilo koji Apple-ov proizvod.
vidi mu nokta, fuj!
i neko upita za ipad store ... upisi u google ipadstore ili appstore i vidjet ces ti 1000000 aplikacija .... pola toga su igre a ostalo su isto stvari koje mozes naci za svaki drugi mobitel ili pc. ... na google i torrentima mozes naci 99% stvari sto ima appstore ako ti se da trazizi a tih 1% je pravito samo za apple pa eto,toga nema,kao sto neki xbox igara nema za pc ali eto .... nista posebno nema samo sto je na 1mjestu sve pa je lakse naci ...
multitasking sad podrzan,ahahahha,moja nokia n70 ga imala prije 5god xD ne kazem ja da je Apple slab,naprotiv,dobar je ali za svoje performance je preskup ja sam si kupio Asus K52jr laptop prije 1god, sa i5 procesorom,4gb rama,ati5470HD 1gb grafickom .... za 790€ a apple macbook sa tim performansama je bio 300€ skuplji i ti sa 2duo procesorom ..... mozda baterija drzi duze,ali na putu iz slov.sam gledao dva i po sata serije pa je bat.ostala na 10% a kad radim normalno samo net i muzika drzi i do 5-6h a kod jarana drzi 8h njegov macbook sa slabijim procesorom i grafickom ... ali eto,moj laptop je od plastike,ne aluminija ali za 300€ nebi platio za \"izgled\" .... a ipad,drzao u ruci kod jarana tog istog a i u trgovini,svidja mi se sto iste sec otvara slike i to,ali grafika je kao na ps1,sad cekam da izajdje asus eeepad 121e sa i5 procesorom,2GB rama.5mp kamerom pa cu si to uzet a ne eeepad .... apple je dobar proizvod ali je daleko preskup ...
Ima i nove aplikacije,menstrualni ciklus kod žena,plodni dani i ugao upada sunčevih zraka svakog prvog dana proljeća xD
Naravno da se nece desit tako niti sam ja mislio na taj nacin! Ali flash zaista ima svojih mana, buducnost je u HTML5 i poznavajuci par dobrih igraca kao Apple i Goggle i slicnih masovnost i podrska nece izostati ni od ostalih,kao i masovnost!Manje vise mnoge stranice imaju i HTML verziju btw! Tehnologija na zalasku...neboj se svi ce se presaltati prije ili kasnije.. Za mene to ne predstavlja nikakav nedostatak! Apsolutno nisi potkrijepio zasto je jadan multitasking!???Apsolutno nije tacno!Nemas dokaze?Probao si??? Apsolutno nema nista otkljucavat i valjat kako si naveo otpakujes i radi iPad bez ikakvih kako si ti naveo nesto otkljucavati niti hakera,eto svi su korisnici hakeri???
@evo @DERP Pa ljudi moji sta ce mi USB na tabletu??? To je uredjaj kada si u nekom odsustvu od main racunara i necu ja tu sad se smarat i neke podatke nabijat i sl... Na kraju krajeva kad kuci dodjem sve cu syncovat sa main racunarom i cao. Na kraju polako se uvodi i cloud tako da... Nije to laptop haloo, niti mu cijena kaze hej to je laptop! To i ja sam nazivam polovicnim uredjajem jer stvarno jeste,nekima divno popuni taj neki gap, kome treba noteook ima izbora pa izvoli! Meni licno ipad ne treba jer nemam potrebu niti taj gap,ja bi radije uzeo notebook! Vi nikako da shvatite funkciju tog uredjaja...mjesate ga s laptopom i dzaba!
Valjda ce sa ovim novitetom i 4.3 iOS a sa njim i unlock za 4.2.1....za iPhone4...
@ replika Tek sada vidim da si napisao da USB ne treba. Nemam komentar na tu izjavu, ali fakat, nadam se da si troll i da ovo ne mislis zaista. Ako mislis, onda zasluzujes apple i sve sto ti on uskracuje.
Znaci sav ce Web odjednom preci na HTML5 i izbaciti flash sa stranica zbog apple-a? :D Flash ce druze moj jos dugo biti prisutan, a IPAD i sl. ce imati polovican ugodjaj surfanja. Cuj USB ne treba :D To je isto kao da si prije 15 godina rekao ne treba CD :D Evo prodje 15 godina,a ono CD i dalje tu. Postoji toliko USB uredjaja da je jednostavno nemoguce samo tako ga iskljuciti i zaboraviti. Bez obzira hoce li neko uvesti neki brzi/bolji sistem. USB je postao univerzalan, jednostavan i lak nacin povezivanja eksternih uredjaja sa racunarom i vjerovatno cemo ga jos dugo dugo koristiti. Multitasking na ovim apple igrackama je toliko jadan da ne znam kako se neko uopste usudjuje to nazvati multitaskingom. Pa windows 3.1 je imao svjetlosne godine napredniji multitasking. Hej moras nesto otkljucavat, stavljat neke hakerske aplikacije ne bi li dobio kakvu takvu funkcionalnost uredjaja. Svaka cast apple-u kako proda smece svojim vjernicima kao nesto ultra moderno i cool :D
@ replika http://news.yahoo.com/s/ytech_gadg/20100408/tc_ytech_gadg/ytech_gadg_tc1530 uveli su ga tek nakon nekoliko mjeseci kada su vidjeli da neki kupci nisu glupi kako su oni mislili. http://www.cultofmac.com/adobe-theres-no-flash-on-ipad-because-apple-is-protecting-content-revenue/28564 naravno, opet zbog para i iskoristavanja gluposti. to sto pises da je flash proslost a html5 buducnost ima mjesta, ali je i dalje surfanje jako limitirano jer jako mali broj stranica podrzava html5 na stetu flasha.
Kao sto je neko napisao prije sve o Apple mitovima dodao bih jos jedan veliki ne informiranost! Ti da si malo blize upucen u Apple nebi valjao ne istine! 1.Flash nije potreban jer je to tehnologija na zalasku,postoji HTML 5,gospodine koji ce da pojede flash jer je podrzan i od strane youtube,google-a i servisa itd. 2.Usb isto ne treba jer je izasao thunderbolt pogledaj malo na netu!A ipad 2 ce ga posjedovati! 3.Multitasking je odavno prisutan u Apple proizvodima sa dolaskom 4.2.1 softvera! To je ono o cemu pricam, niko upucen nije al valja pljuvati i reci da ne valja!
apple je turbo folk iPad je turbo folk
Možda bi bio adekvatniji naziv za ovu igračku Sr.a.nje u bojama. aaahahahahah
Englez, ja imam malo više od 150 kila i koristim Apple. Da li je to ok ili da pređem na windows? Hvala