Tehnologija
0

10 web stranica za gubljenje vremena

Sarajevo-x.com
Sezona godišnjih odmora je iza nas. Svi vi koji ste se nedavno vratili na posao jedva ste dočekali ovaj petak i početak vikenda. Za najljenji dan u sedmici (poslije ponedjeljka), nudimo vam 10 web stranica za gubljenje vremena.

Na Internetu možete naći mnoštvo članaka o tome kako biti produktivniji ili kako bolje iskoristiti dan. Kome je do produktivnosti ovog vrućeg, sparnog i nadasve teškog petka. Zavalite se u (ne)udobnu stolicu i prosurfajte.

MyGame Kreirajte vlastite igre i igrajte ih uz pomoć fotografije i malo slobodnog vremena.

Fuzzwich Ko kaže da gubljenje vremena ne može biti kreativno? Napravite zabavne crtiće sa Fuzzwich alatom za stvaranje videa. Sve što vam treba je tu: muzika, pozadina i glumci.

Strip Generator Strip Generator je sličan Fuzzwichu. On vam omogućava da napravite vlastite zabavne stripove.

Url-a-dex

Borite se za slavu i pobjedu kupujući i prodajući dionice web stranica. Možda bi ovo moglo ući u kategoriju produktivnog rada, jer stječete iskustvo u poslovanju berze. Za ovu igru Url-a-dex koristi rangiranje Alexe za koje svi znamo da i nije najpouzdanije, ali čini igru realističnijom.

Desktop Tower Defence Ako do sada niste igrali DTD, mora da ste živjeli u internetskoj pustinji. Igra je jednostavna, ali jako zarazna. Kada se uhvatite kako na YouTubeu gledate način postizanja najboljeg rezultata, znajte da ste pretjerali.

Kongregate Ovo je stranica za sve one koji uživaju u igrama. U ponudi je 1345 različitih flash igara.

WeeWar Weewar je "pixelasta" strategija koju vrijedi vidjeti i probati.

Stackopolis Bizarna kombinacija "pixelaste" grafike, tetrisa i neatnessa, donijela je ovoj maloj igri nagradu Webby.

Newgrounds Newgrounds je "tatica" flash filmova i igara. Trebale bi vam godine da istražite Newgrounds kako treba, tako da ćete sigurno naći nešto interesantno za pogledati i zaigrati.

Very Funny Ads Stranica "Very Funny Ads" je posvećena humoru u svijetu marketinga. Živi dokaz da reklame mogu biti zabavne, kada ih pravi neko ko ima smisla za humor.