Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar ima jos neko da vjeruje da nekakav Rover skakuce po Marsu,ispituje tlo Marsa,vrsi razna mjerenja,uzima uzorke tla i salje ih na Zemlju i to Rover radi bez ikakvih problema, sam se Rover servisira,mijenja dijelove, nevjerovatno da neko vjeruje u ove lazi.
Znaci da je otkrice da zvuk putuje razlicitim brzinama ovisno o frekvenciji a ne da putuje sporije. Brzina sirenja zvuka ovisi o densitetu materijala kroz koji putuje, zato se zvuk siri brze u vodi ili metalu nego u zraku, to se vijekovima zna
Gusle su najstariji muzički instument dok se one gore ne probaju ništa od toga.
Sad ženi mogu reći "dereš se kao da si pala s Marsa$.
Je l' se neko zahebava sa nama? Brzina zvuka se mijenja ovisno od medija kroz koji se prostire. Samo jos da otkriju da se kroz vakuum ne prostire zvuk, pa da se ponovo vrate na osnove fizike!
Ne zeza se niko, nego je to novo otrkrice, da zvuk moze imati dvije (ili vise) razlicitih brzina u istoj atmosferi. Cool!
cool
baš me zanima kako bi gange zvučale na Marsu. Marsovske gaaan geeeeeee eeeeee eeeeee eeeeeeeee
ni na kraj pameti mi nije bilo da bi se zvik moga drugacije ponasati na drugoj planeti..cuj razlicita brzina visokih i niskih tonova, anblivbl
Šejtanska posla
Kljucne rijeci su NASA je kreirala snimak
Nije zvaka za seljaka, de ti upali malo sebi narodnjaka i ne mijesaj se u ove poslove