Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naredno veće pomračenje Sunca iz BiH će biti vidljivo 2027. godine,... Nama je totalno pomracenje sunca u BiH od 92'...i svake 4 godine bude jos vece...sad smo na oko 89%
Moze li kondom kao zastita proci?
Probaj sutra pas znat 😃
mozemo zajedno probati :P
Dakle posmatranje pomracenja pocinje u 9:30. Dakle raja mozete se okupiti kod skejt parka negdje oko 11-ke. Ono, nije smekerski da se prvi pojavis a mozda nesto bolje ispadne u medjuvremenu.
Moze l' se to kako odgodit do subote, radim sutra, valja cvaju klepit ?!
Sjecam se '99 svi smo trcali kod komsije varioca da nam da masku da gledamo pa ko prije stigne. Jos tad sam se zaljubila u astronomiju koja mi je hobi sve do sad ostala.
Brate mili ti haman nisi dobar. U skokovima razguli.
a zasto ne mogu suncane naocale? hah imam samo te xd
Šta ima ko gledati uopšte? Ništa specijalno, bolje pogledati video na YouTube nego rizikovati gledajući u to. https://www.youtube.com/watch?v=oAbN_NZwiGs
Jesil ti dobar, Paša ???
Kakav delegat braćo mila, Jagomir plače za takvim !!!
ja sam u prizemlju i stan gleda u zid, iznad mene je balkon.Hocu li ja ista vidjet?
...kod nas je bitnije objaviti o pomračenju sunca...nego što ljudi nemaju šta da jedu
..najjače je ono...ne gledajte bez zaštite.......da mi je znati, ko može gledati u sunce bez zaštite...!!!???
"_Astronomsko društvo Orion iz Sarajeva će povodom ovog posebnog događaja organizovati javno posmatranje pomračenja od 9 sati. Posmatranje će se održati u Skejt Parku u Kranjčevićevoj ulici, a trajat će do 12 sati." Da li je ovo javno okupljanje prijavljeno nadležnim organima? :)))) PS. Žao mi je jako, neću moći prisustvovati skupu. :(
moze li mi neko strucno obijasniti zasto se ne smije gledati u pomracenje "golim okom" ? 👀
totalno pomracenje sunca mozes sigurno da gledas golim okom,kada je sunce skroz zaklonjeno mjesecom.fazon je u tome sto ti se zjenica rasiri da bi primila dovoljno svijetla u tom mraku i da bi uredno vidio "sliku".opasni dio je kada sunce ponovo izlazi iza mjeseca,moze ti "iznenaditi" oko koje je aklimatizovano na tamu.to je zapravo puno opasnije nego direktno gledanje sunca u normalnim,svakodnevnim uslovima.
Jer Sunce sija punim intenzitetom i punim spektrom bez obzira sto je zaklonjeno. Sto znaci ne samo da "moze da te iznenadi" naglim bljeskom na koji je oko u tom polumraku nenaviknuto, zjenice rasirene i sve... Nego da i onda kad ti se cini svjetlo nije jako i da te ne zasljepljuje - UV dio spektra zraci jednakim intenzitetom kao i kad gledas u Sunce bilo koji drugi dan. I opet... u polumraku, rasirenih zjenica. I UV i svjetlo vidljivog spektra a jakog intenziteta ostecuju retinu i mogu vrlo lako dovesti do sljepila.
đe se mogu uzet ove čale
Black hole sun!
ja od zastite imam samo kondom
NAbiješ ga na glavu i crnim markerom prefarbaj gdje su ti oči i to je to. Mada ima i onih u bojama, kad komšinici želiš iskazati saučešće i sl.
Kod nas je mrak duze od 20 godina
od 95te