Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nek pogleda ovo ona Ilma iz x factor :)
Ovakih ima genija i po Bosni, ali nemozes od politike.
i ja 'vako jednom napravio pistolj od stabla suncokreta, dok smo slusali heja heja hej, pucaj, ne mozes mi nista :D
imaam i ja nuklearni reaktor u patikama čim se izujem ni žohari ne ostaju živi :D
ma nije to nista ja sam evo upravo dobio vijest da nerodjene bebe iz BiH su osvojile svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se igra 2034 godine u Kazahstanu
Mislim da pojedinci ne bi trebali spavati pored otvorenih prozora...
sada pogledam ovog malog koji ima samo 13 godina i uporedim ga sa nekom djecom koja po fejsbuku postavljaju hrpu bezveznih slika i maloumnih statusa i koji su sa svojih 13 godina promjenili vise puta status veze nego sto mogu izbroajati.
Izvrsno neobjašnjenje šta se dogodilo. Evo običnog i razumljivog objašnjenja (antišešridžijskog of course) 1. Napravio je u čeličnoj komori vakum. 2. Upumpao je malom brizinom nekoliko atoma deuterijuma (izotop vodonika, sa dva neutrona u jezgru) u vakumsku komoru. 3. Zatim je u komori uključio napon od 18.000 volti 4. Električni naboj je prouzrokovao spajanje (fuzija) DVA atoma deuterijuma u JEDAN atom helijuma (oslobađajući pri tom JEDAN neutron).(ukupno nekoliko atoma) 5. Neutroni su potom Detektovani Gajgerovim brojačem.. Takvi eksperimenti su prave vrlo često u znatno većem obimu, a cilj im je pokušati napraviti REAKTOR na fuziju na dugotrajinoj osnovi. Gorivo za ovakve reaktore je tzv teška voda (molekule vode (kisik-vodonik) u kojem se umjesto običnog helijuma nalaze njegovi izotopi deuterijum i tricijum u vrlo vrlo malim količinama a separira se iz morske vode. Eksperimineti sa fuzionim reaktorima se vrše od pedesetih godina prošlog stolječa i još uvjek nisu daleko odmakli.
fino objasnjeno sada ako imas 12 godina de napravi pa ces ti biti najmladja osoba koja je napravila reaktor :D
Morel' to za kućnu upotrebu (tv, frižider, svjetlo itd.) da ne plaćam više struju ovim lopovima???
E hajmo jarane sad u avion pa za iran...
sheldon cooper lol
Ovo je inženjer ;) .
ovakva su i kod nas djeca!!!
Od malena se uči :)
Ovo ubaciti u G2 i spojiti na elektro motor koji će ga pokretati. USS Nimitz bi bio 0 za njega. :D
neka napravi bombu i isproba na servima
Odjebi odavde kretenu sjebani !
tesla moj *** vesla