Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za ove bile de sto pricaju o milankovichevim ciklusima, cisto da se zna da smo mi u fazi u kojoj treba da se smanjuje temperatura a ne povecava. Ta faza pocela je prije 6000 godina i svake godine planeta bi trebala biti hladnija i hladnija a ne toplija. Edukujte se malo. Vidjecemo ko koga prepada kad budete placali litar vode skuplje od litre benzina... Toliko o tome da nema klimatskih promjena
Sve ljudski faktor i tehnologija. Što više tehnologija napreduje, to je bliže propast čovječanstva.
Većina komentara veze sa životom nema. Studiram na univerzitetu gdje se klimatske promjene ozbiljno proučavaju i mogu vam reći da je brzina kojom se zatopljenje dešava bez presedana. Ovo trenutno sad nikakve veze sa Milankovićevim ciklusima nema, jer su to ciklusi koji traju desetinama hiljada godina. Uzrok je ekscesivni CO2 u atmosferi. Ovdje samo debili vjeruju u teorije zavjere, kojih je ovdje u komentarima na pretek.
ja i
Tako su prije par godina javljali da nestaje koraljni greben great barrier reef u australiji. Neki dan čitam da je ljepši nego prije 36 godina. Ova klima panika više ide na to da se ljudima još više para iz džepa vadi.
Pa nek nestaju. Nestaje i moral, a to je triput opasnije
Skide mi telekom marku prije 2 minute nako. Naka naknada kaze
A šta možeš uraditi da zaustaviš proces?? Doduše vidio sam da Talijani nečim prekrivaju glečere ljeti kako se ne bi odbijala sunčeva svijetlost , neka fora tako nešto, mada je to sve veliko pitaje.
Ma lažu ba, platitli spot ba bibisi da navuku kakav projekat to se sad dobro finansira iz nepovratnih fondova. Inace imaju para nemore ih krava pojest