Datira iz željeznog doba
5
Pronađena statua drevnog turskog kralja
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar se ne prepoznajes blento, to je tvoj pradedo. Nemoj se stiditi svojih korijena...
Skluptura kralja naroda Hitija sa Anatolijskog poluostrva, današnje Turske, a a ne turski kralj.
indoevropljani - nosioci sve više kulture na ovom svijetu
NE LICI MI NA TURCINA
Ha, ha, pa u to doba Turci nisu ni postojali. Uostalom iz same je vijesti vidljivo da statua pripada Hetitima, drevnom narodu koji su nastanjivali Anadoliju prije dolaska starih Grka. To bi bilo isto kad bi arheolozi na primjer u Americi otkrili statuu kralja Maya i onda da osvane novinarska vijest: \"Pronađena statua drevnog meksičkog kralja\".
Turci su narod turkmensko-mongolskog porijekla. Njihovi preci prije dolaska na područje Turske u 14 stoljeću su živjeli na prostoru Azije. Ovdje je riječ o Hetitskom kralju, drevnom narodu koji je živio na području današnje Turske. Daj malo jasnije prenosite informacije, kakav turski kralj i bakrači!!! Ovo bi isto bilo kao da napišete pronađen je kip Batona bosanskog kralja, a ustvari Baton bio ilirski kralj, kada se Bosna nigdje ni ne spominje!!
SRBI S-M-R-D-E KO POLJSKI ZAHOD!! :-)
Kakav turski kralj o cemu vi pricate?? Nevjerovatno koji shund od portala!!!
Džaba se pališ ko.pi.le tursko, pa dobro znaš da su Turci 500 ka.ra.li sr.p.s.ke žene, od kojih nastadoše S.r.bi(tur.ska k.op.ila.d), pa i genetika je to dokazala, da današnji Srbi imaju maltene više turskih nego slavenskih gena.. Probudi se čovječe(turski potomku), i pogledaj se u ogledalo, nasmiješi se, nemoj biti tužan i prihvati realnost, krvnu sliku nikada necete moci promijeniti..
meni lici na siptar albanac kalimero....
Vidi se da su i Turci izdali veru pradedovsku, veru pagansku, prigrlili su islam a ostavili svoja drevna obožavanja idola... Turci prodali ste veru za večeru.
šta je ovaj srpskih snajki pokarinđao. dokaz je Realista, vidi kakav je nakaradan ispao.
Hajde \'\'Bosnjo\'\' pravo reci, ko su tvoji davni preci, je li ovaj Supperlili, il\' su tvoji Srbi bili, li..li...li..li...li-lililili ! Turci su nas napravili , veli \'\'bosnjo\'\' ljiljan ...lili !
A vidite mu ljiljancica na kapici-ko bi reko da je toliko staro Tursko kraljevstvo,jos mi takozvani \'\'bosnjaci\'\' tvrde da su autohtoni narod BiH-jesu al\'; u k*u*r*c*u.
a ni slutio nije da ce mu pra pra pra praunuci ka.ra.ti svrbe
Pogledajte svoga kralja, vaseg davnog cukundedu, oci su mu k\'o u Alja, vaseg babe-ko u zabe .