Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
neoboriv dokaz evolucije
vidim nije ti logika jaca strana, kao ni u 99% vjernika xD a gdje je dokaz o nepostojanju jednoroga, gdje su dokazi o nepostojanju vila, trolova, patuljaka, zmajeva i drugih likova iz bajki??? ako nisi znao ne moze se dokazati nepostojanje necega sto ne postoji, samo se moze dokazati postojanje ako nesto zaista postoji!
Da skratimo priču pošto mi se ne da čitati isto presipanje iz šupljeg u prazno, gdje je dokaz za nepostojanje Tvorca?
Za sve religiozne levate: i teorija gravitacije je \'\'samo\'\' teorija, kvantna teorija polja je \'\'samo\'\' teorija, teorija relativnosti je \'\'samo\'\' teorija itd...teorija u nauci nije isto sto i teorija koju smisljaju levati u religijskim institucijama...naucna teorija je naucni model, nesto do cega se doslo ispitivanjem stvarnosti i na osnovu empirijskih dokaza, a kad je u pitanju evolucija za to imate citav pregrst dokaza
@Xampp Rijec \"teorija\" u znanstvenom smislu znaci \"objasnjenje\", ili \"model\". Observacije + Pretpostavke + experimentiranje --> teorije. Drugi primjeri: Teorija gravitacije, atomska teorija, kineticka teorija plinova itd itd.
sigurno zapisan recept za baklavu hahahah
Ovako postoje dvije grupe evolucionista - jedni vjeruju u Boga a drugi ne... Oni koji ne (žele da) vjeruju u Boga imaju ozbiljan problem... Znaju li takvi kolko je DNA (ili DNK) stvarno složena? Znaju li šta je sve ZAPISANO na tom nivou...
udavit ces se u toj svojoj gluposti, budi malo mudriji, suti malo
Ne znam odakle si izvukao to da sam \"religiozni fanatik\"? Jel to jedini odgovor na moje pisanje? Hahaha, baš si me uvjerio u ispravnost svog vjerovanja, svaka čast. :)
al zatu su stvari iz religije dokazane i potkovane cinjenicama hahahahahaha uvijek me zabavlja glupost religioznih fanatika, uvijek sami sebe dotuku samo ih trebas pustiti da pricaju ghahahahaha
al i vi kasnite gledo sam ovo na NG ima 2 godine...
Da, objašnjenja poput toga da je medvjed nastao od k.ita. Prejako objašnjenje, nema govora. Kad mi TEORIJA ponudi kvalitetan i dovoljno jasan dokaz da Bog ne postoji onda ću se ateizmom pozabavit ozbiljnije, do tada vaše TEORIJE nisu ništa više do TEORIJA. :)
Jeste, ali uvjerljiva teorija koja nudi toliko mnogo objašnjenja, dok vjera ne nudi ama baš nikakvo logično objašnjenje, osim dječijih mitova i straha od pitanja.
Pa ipak, teorija evolucije je i dalje samo teorija. :)
Teorija evolucije je bila veoma uvjerljiva i prije naseg znanja o DNK, prije bioinformatike i sekvensiranja raznih genoma. Danas moras biti izrazito ignorantan da bi odbacio teoriu evolucije kao najbolje objasnjenje kako se bioloski komplexitet moze sam povecavati.
Bog kada je stvorio covjeka stvorio ga je sa svim sto mu treba. Ponekad koristimo nesto malo od toga a ponekada nesto malo vise. Ali uvijek sve to nosimo sa sobom jer nam je Bog tako namijenio. Nisu to nikakvi prastari virusi vec su to virusi koji su nam trebali u tadasnjem okruzenju. Danasnje okruzenje je drugacije i mi to ne koristimo. Ali ako se predjasnje okruzenje vrati mi cemo ponovo imati potrebu za tim. To sto oni kazu je isto kao da je nekada neko rekao za ove nase u to doba viruse iz buducnosti da nam ne trebaju.