Futuristički dom iz snova
0
Plutajući grad je budućnost života na moru
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
raj za ultra mahaluse! ne bi im nista moglo promaci ovde......
I TUZLA je plutajuci grad!
Ljudi vise ne znaju sta da rade ni sa sebe ni sa para....da im das 50 ovakvih plutajucih gradova,opet bi bili nezadovoljni..... Sto zvijezda,glumac,pjevac nebitno izvrsi samoubistvo ? Imao 2 vile,12 auta,zene oko njega,2 jahte,putovo......ha?Al nije to sreca COVJECE....
hadzici 2125...scifi
Jacques Fresco je još sedamdesetih dizajnirao ovakve plutajuće i podvodne gradove,dok su ovi bili u pelenama.
Sta je sa cunamijem? Cunamiji na okeanima nisu uopste opasni, tek pred obalama razvijaju brutalnu radorenost! Vjetrovi su puno opasniji! I mislim da su jedina opasnost ovim kvazi gradovima na moru!
Utopia se Šime!
Ne kontam, ako je grad, svi se \"građani\" moraju složiti oko destinacije i termina putovanja, ako je brod zašto ga onda zovu grad? a cu na mi?
gledam onu maketu i kontam se...kako bi onaj helikopter i one lezaljke jedan uragan oduvo u 100 pi. mat.erni sad pa sad:D al ima levata da ovo kupe,,pa vidis na sta pare bacaju ovo im je jos pametna investicija
Mislite sajam jufki u Monaku...hahahahhaa
odakle njih i sajma jafti :)))) Za ovo Buducnost...bi trbali odgovarati ako se ne desi. bas kao i ferrari buducnosti, pogon buducnosti...sve laz do lazi da se privuku klikovi. kao daim je to potrebno
\"Plutajući grad se može kretati manjim brzinama, a njegova visina iznosi 65 metara. Na 13. spratu se nalazi opesrvatorij.\" Opesrvatorij?? To je neka nova rijec?
Danas svaki clanak koji sam procitao imao je neki typo ili gramaticku gresku, ali bukvalno svaki... Da li sto zaposlili neke nove mlade radne snage, pa zure da postave tekst prije provjere? Konkretno ovdje: Projekat \"Utopia\" je predstavljen na sajmu JAFTI u Monacu.
inače ? Sve špica kod tebe ?
Glupost !