Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma otkrili ste vi rupu u saksiji a ne crnu rupu. Ako je udaljena 220 miliona svijtlosnih godina znaci da je bila tamo prije tacno toliko vremena. Da li je sada tu niko ne zna, morali bi buljit u teleskop narednih 220 miliona godina da u buducnosti otkrijemo da li je ona tu opet bila danas.
Čuj ove bu.dale, ne postoje. Pa parmaku zatucani, crna rupa se ne mora vidjeti da bi se dokazalo njeno postojanje. Dovoljno je pratiti objekte koji se vide, a koji su blizu crnih rupa kako se kreću pod uticajem usisavanja crne rupe. Šta mislis zašto su sve galaksije spiralnog oblika??? U centru svake galaksije se nalazi crna rupa koja lagano usisava svu mat.eriju u sebe i pod tim silama galaksije se okreću oko svoje osi, i daju izgled spirale. \'ebo te, nikad udžbenik fizike nije vidjelo, a dođe ovdje pametovati jer je gled\'o neki dokumentarac.
ako je ta najveca gdje je najmanja, jer tu najvecu i ja vidim koliko je velika, ali ove male me brinu a jel sigurno najveca mozda ima veca na daljini od 300miliona sg
da vidite rupu kod nase komsinice Zejne, onda bi znali sta je prava crna rupa.... ma sta rupa,.... rupchaga.
Sad će amerikanci poslati sondu da penetrira u pomenutu \"obojenu\" rupu i poslati nam ekskluzivne snimke kako su oni prvi... ne zovu je \"crna\" rupa jer je to nekorektno prema crncima, samo je još mi seljaci zovemo tako.
Opet je uza od prosjecne sarajevske djevojke.
Koji k... sam upravo procitao,ne razumijen ni rijec ...
Usisaj nas vidis da te molimo
progutaj naaaas molim te,,
znam ja sve to al sta cu sutra
Ova crna rupa gravitira prema crnoj jami.
Vam je u kiksu redakciji crna rupa u glavi
bdale sinko nemoj bolan povrijedit ces se. Hawking je jos prije trideset godina dokazao da crne rupe ipak neto zrace, na osnovu toga se potpno sigurno detektuju u svemiru. Uzmi kratku povjest vremena i malkice porcitaj, knjiga je pisana jednostavno i popularnim jezikom zadnji tudum je moze skontati.
pa nije diskaveri jedini izvor informacija, znac do prije dvije god kad nismo imali kablovske, nismo nista ni znali, stephen hawking je navodno dokazao da ne postoje uopste, a sam im je posvatio 30god. to su sve nagadjanja i nije za nas ni ovaj portal da uopste komentarisemo. to rade ljudi koji nemaju vremena za portale, a mozda cak ni ne znaju da isti postoje, jer je to gubljenje vremena za njih, nama preostaje mesi, crna hronika, ponekom kultura..
J.e.b.e.š najveću, koji belaj pravi najmanja - BiH!!!
a opet kad dodje taj dan za 220 miliona godina kad vidimo postoji li ,onda cemo vidjeti unazad 220 miliona godina,tj.danas kakva je :D i kakve nam koristi? :D