Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Disk iz kojeg će se kasnije formirati planete okružuje HL Tau, zvijezdu koja je stara tek oko milion godina i koja se nalazi na oko 450 svjetlosnih HODINA od Zemlje u sazviježđu Bik." Novi termin u nauci: "svjetlosne hodine" - put koji čovjek pređe od kafane do kuće, krećući se približno brzinom bježanja od ženine oklagije (kad se p'jan vrati kući), u vremenu od godinu dana. Šokantno otkriće otkrili su naučnici "Kalifornija univerziteta" iz Travnika. Metodom "šljakenzi rakenzi" uspjeli su dokazati da ova brzina, u određenim svojim varijacijama, može nadići čak i samu brzinu svjetlosti.
...da je nauka malo uranila, a inkvizicija malo okasnila, sad bi bilo spaljenih "heretika"...
Alma ponosni smo na tebe ! Svaka cast !!!
Šta li bi Galileo rekao kada bi mogao da vidi ovakve fotografije..
Rekao bi, kulturno i sa osmjehom... ' Nabijem i geocentrične sustave i inkviziciju na, na, na drvo, eto! '
E baš ste sva trojica napisali simpa komentare, mada me Čuvar najviše nasmijao samo zato što je kulturan..:) Zahvaljujem.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
divno, svaki prsten će biti jedna planeta na svojoj putanji
svašta i ovi naučnici misle da znaju,a samo JEDAN ima koji sve zna. Mi smo jedan obični atom u svemiru, kad kažem mi mislim na našu planetu, pa gdje si onda ti tu ,, o čovječe.
Bla, bla, bla... Polazna tacka nauke je da covjek ne zna puno toga, ali nastoji da sazna.