Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nepismenost Klixovih novinara je ravna silovanju vlastitog jezika, dok je njihova nemarnost odlika vlastitog karaktera. Za one lijene, kojima nije stalo niti do svog vlastitog obraza, niti do njihovih čitalaca, jedna mala lekcija iz Bosanskog jezika: Detektovao (Engl. detect) se kaže otkrio, opazio Fluktuacije (Engl. fluctuations) - promjene, izmjene Opservacije (Engl. observe) - posmatranja, osmatranja, opažanja Ovo nije problem samo sa ovim člankom, većina članaka na Klixu su ista priča; pisci se 'prave Englezi' time što izmišljaju 'cool' izraze osnovane na neobrazovanoj interpretaciji engleskih riječi.
Pise se "bosanski jezik", a ne "Bosanski jezik"
Na žalost nisi u pravu, Lolar$. Imenični prodjevi se pišu malim slovom kad su u pitanju vlastite imenice, na primjer bosanska kafa, dobojska raja, sarajevska klopa. Medjutim, naziv jezika se pise velikim slovom, u ovom slučaju "Bosanski jezik" je ime jezika i uvijek je pisan velikim početnim slovom.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Marsovci na met_u.
I sad bajgi hoće da otkažu polijetanje na Mars sa ljudima, ej mater vam jebem ja spavo nisam od kako ste objavili čekam polijetanje, eto sad opet neću spavat čekaću ponovno zakazivanje termina za novo polijetanje. Mater vam jebem!!!! Mater vam jebem!!!! Mater vam jebem!!!!! Mater!!!!!
Nas Parlament je pun metana, zato sto su sve govna tamo
i marsovci prde :)