Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa jest, zadiše se čojk nekako s godinama.
I biljke se razlijenile, nece da fotosintetishu...
Pa, razmislite samo koliki je stepen deforestacije ( posječenog ili uništenog drveća ), i koliki je porast broja stanovnika u zadnjih sto godina, i možda dođete do odgovora..."naučnici"!
pakujem već neko vrijeme kisik u boce, pitate zašto
Ma igraj te se jos sa vakumskim bombama, glumite neku zabrinost za ovu planetu jedan dan a podrzavajte i sirite zagadenu tehnologiju svaki dan. Zivimo u vremenu kada je toliko dvolicnosti i kada smo toliko opsjednuti udobnom zivotu da gubimo zelju a ne sposobnost da promjenimo nacin zivota kako nebi utjecali na ovu nasu jedinu planetu. Sve te ambicije da postoji neka druga planeta na koju mozemo mi isti pobjeci i nju zagaditi je izbjegavanje odgovornosti i iluzija o alternativi
Sad hoce reci da su prije 8000 godina imali sprave za mjerenje kolicine kiseonika i da danas znaju preciznim mjerenjem gdje smo tacnno :))
Prno Mahmut nemereš dahnut
Glavni proizvođač kisika na Zemlji je fitoplankton a ne šume. To su mikroskopski organizmi sa ovim zelenilom kojih ima milijarde po morima a mora pokrivaju najveću površinu Zemlje. Elementi se vežu u spojeve a i spojevi u druge spojeve pa otkud CO2, H2O i sl. - sve to troši kisik.
Bravo svaka cast najbolje objasnjeno
@TeeG Naučila me profesorica biologije u srednjoj. Zafrkana bila - keca ti spuca ako ne naučiš ovo fitoplankton :)
Ma nemaju oni pojma ba...
Smanjio se kisik, smanjio se štek od Trump-a,a sve na 800. Možda se poveća i dug BIH za 800.??? Ko zna?
Ma i ovi lafo naucnici, nemaju preceg posla samo kenjaju čitav život, čast izuzecima.
Ne kenjaju oni nego ti ner razumijes sta oni misle reci sa time
nauka napreduje svaki dan, ali da mozes reci sta je bilo prije 800.000 godina malo sutra
Vrlo jednostavna procedura, samo klix loše piše. Imaš na Grenlandu brdo leda, izbušiš jedno 200 metara cijev prema dole. Na tom ledu vidiš kao godove slojeve leda koji se stvaraju svake godine. U ledu isto tako imaju zatvoreni mjehurići zraka čiji se sadržaj pažljivo mjeri. Pametno jelde?
@Antimarimahunas , a jel ? ....a talambasanje " cinjenicama " u " svetim knjigama ' je utemeljena istina..... jos samo da se odlucimo koju od njih da definitivno prihvatimo kao " ono pravo " tj. koji bog i njegovi vjesnici su original .
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Priprema se neko za zimsku sezonu i zagađenost od automobila i industrije ( domacinstava) u BiH .. kisik u boci samo 10KM :D
Al-Qari'a - Smak svijeta U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Smak svijeta! Šta je Smak svijeta? i šta ti znaš o Smaku svijeta? Toga dana će ljudi biti kao leptiri raštrkani, a planine kao šarena vuna iščupana. Onaj u koga njegova djela budu teška - u ugodnu životu će živjeti, a onaj u koga njegova djela budu lahka - boravište će mu bezdan biti. A znaš li ti šta će to biti? - Vatra užarena!
E AKO JE TO SVE STO NEZNAJU, SVAKA IM CAST