Dešavaju se dramatične promjene
0
Kina će za dvije godine prestići SAD u nauci
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ti izgleda mislis da u tim firmama rade Amerikanci, otidji u Microsoft ili NASu ili GM pa ces vidjeti koliko azija radi u tim firmama kao istrazivaci i inzinjeri.
Bravo Kina!
sada ce Ameri da smisle plan kako da zaustave Kinu i njenu gigaekonomiju da ih ne stigne, npr. da izazovu skandal, da zavade susjede i td
Jel smijesno. Bijednice jedan, sve sto sam napisao su istinite informacije koje sam gledao na televiziji ili procitao. Nisi ponudio nijedan argument i meni govoris da nemam pojma. Mrs tamo stoko jedna vidi se na sta je spao obrazovni sistem cim neko ko nije gotovo nijednu informaciju naveo da se suprotstavi mojim tezama meni govori da nemam pojma. Da mi tramvaj zgazi glavu imao bi vise mozga od tebe.
kvantitet vs kvalitet. ma nce oni amere nikad prestici. ameri bi prije citav svijet unistili nego da neko u necemu bude ispred njih : )
Zikrija Avdagić će za 3 godine prestić Kinu u \"naučnim\" radovima
@Ja Ne raspravljam s ba.liyama. Ti ne znaš ništa ni o Kini ni o Japanu. kad budu komentari o zelji i sarajevu.cevapima,merhametu,multikulturi tu ti imas kapaciteta ,ali ovdje ti nesto da pises,smjesno ...... Kad tvoja nacija lansira raketu,kad bude bosanski auto,bosanski kompjuter ili bar bude imala zeleznicu cujemo se onda...
@ Kinez Haj inteligencijo. Molim te, reci mi gdje je Japan koji je tehnoloski godinama ispred Amerike na ovoj listi. Ovo je Bosna kad se gomila pametnjakovica koji nemaju pojma o nauci pocnu brbljaju o stvarima koje ne znaju ni procitati. Isto kao sa nuklearnim reaktorom. AHHHHHH eksplodirala atomska bomba u Japanu. Svi cemo pomrijeti. Japanci nam salju radioaktivnu hranu. Mada i ptice na grani znaju da oni uglavnom izvoze tehniku i masine.
@Ja Imaš ti b.aliyske doktore nauka sa sarajevskog univerziteta,djecu ministara i rodbinu politicara. Ne kaki,bit ce ti jasno za 5 godina sve.
da,,, sad kad nema vise japana ni na mapi.... samo zaboravljaju da ne kupuju bas svi te 2kvalitetne\" proizvode \"made in china\"
Ma ja, Amerika i Evropa uvoze najbolje naucnike iz Indije, Rusije i cak doticne Kine. Pa molim vas objasnite mi kako ce Kina koja odavno nije izmislila nista novo osim ako su to kopirali moze prestici jednu drzavu koja decenijama gradi infrastrukturu i ciji skoro svaki univerzitet ima svoj sopstveni laboratorij. Pa pogledajte samo njihov pokusaj kopiranja Stealth bombardera, kad su ukradene snimke iz holivudskih filmova koristili kao uspjesni test za njihov avion. Gdje je Kina i ta tehnologija. Citam stalno clanke i novine te gledam Discovery i Science kanale. Ali fakat prerijetko vidim neka njihova naucna dostignuca. Jedino na History kanalu imaju njihova naucna dostignuca. Smece od clanka u kojem i pise da imaju samo mnogo naucnih radova. Mora i biti kad cine 1/6 populacije.
treba amerima je.ba.ti mamicu
sta ce Amerika,lako im je napadati Irak,Afganistan,Libiju,hajd nek napadnu komuniste Rusiju i Kinu pa da vidimo koliko su jaki
A Bosna ce prestici Tunguziju i Zanzaniju u nauci 3921 godine !!!
Royal Society se prevodi KRALJEVSKO DRUĹ TVO koja nepismenost na sax
KOMUNIZAM ĆE DA VLADA, ZAPAD JOŠ MALO I PRNU.O JE U ŠIŠU
KINEZI RAZZVALJUJU U NAUCI A NA BALKANU NAJPAMETNIJI LJUDI I NISTA! KAKO TO ?