Izgled bitniji od sposobnosti
0
Istraživanje: Poslovne žene postaju sve mršavije
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ni cudo sto su sve mrsavije,stres, jos ako imaju porodicu znaci dupli posao, nema vremena ni da jede..
U drzavnim firmama kod nas to ne vrijedi, bitno je samo da si kadar SDA. Udji u bilo koju drzavnu ustanovu, zateci ces najmanje 10 takvih, i to sa onim frizurama isfeniranim do neba,kilom maskare, umjetnim noktima, sto zlatnih narukvica i parfemom dovoljnim da se jedan kanton podmiri.
pa sto onda direktori ne zaposle kakvu pretilu stokilasicu, nego u bilo kojoj firmi u koju sam usao docekala me je sekretarica kao iz pornica...
Postoje razlozi zbog cega.. diroktori ne-mrsave cuvaju kod kuce.
Pa dobro, kad ne mozes poboljsati poslovne vrline i dotuc\' musku konkurenciju znanjem , onda smrsaj, i nadaj se da gledaju u sise i noge i da ne slusaju sta pricas.
gospodine sudija, ja ne jazumijem jiječ \"obnašaju\"dovedite mi pjevodioca i usput mi popušite kujac!
A sta znaci \"obnasaju\"?
pa vjerovatno zato što je ovo još uvijiek podneblje gdje su žene u podređenijem položaju, i muške se više pita a manje gleda, a žene se više gleda a manje pita. Ne da ne bih želio da je drugačije , bih vjeruj mi , ali ovo što sam napisao ide u prilog stvarima kakve bi trebale da budu. Izgled je danas jako bitan u poslovnim krugovima.
a zasto je onda prosjecnom muskom direktoru firme je dozvoljeno da bude sve to sto si napisao i jos mnogo vise?
uopste im nije mijesto u upravljanju!!! ne donose nista pozitivno u posao, ne inovativno ne kreativno ne unosno... samo lijepo izgledaju i od toga vecinom ima koristi samo jedan-recimo direktor iznad nje...:-) ostale samo boli glava zbog njenog ponašanja a ponašanje tih zena je isto- sve ko da je jedna majka rodila! dok su žene vrlo dobre radnice,šnajderice,radnice u velikim fabrikama,upravljanju mašinama itd, tekučim trakama...itd
pa ja , normalno, zamislite neku direktoricu firme koja se probija , ili neku pravnu zastupnicu, ili menadžericu debelu 90+ kila, bubuljičavu masne kože , sa onim debelim zglobovima pri stopalu, sa si--s.ama spuštenih do pupka , stomačinom koju ni ulla pompken xxxxxl ne može prikriti, koja ne može stajati 3 minute da se ne preznoji- teško; moguće ali teško. Izgled je danas stvarno bitan , ogledalo odnosa kako prema sebi onda i prema drugima. Svako treba da drži do sebe.
poslovne zene postaju sve manje zene
foto:ilustacija :O