Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je zato što smo mi evropski narod kao i Hrvati. Po drugoj strani Srbi su mješavina slavena i anadolaca tako da su njihovi geni sličniji Turskim. Svi znamo zašto je tako.
Samo nek nismo sa Srbima, odmah bi pocelo sa svojom pricom kako smo imali sitog dedu. A moj Dedo bio Alija, nikako to ne kontam, ali eto mozda je nekad drmno njihovu babu :D Hrvate cemo nekako i prezlaliti!
Glupko brate, to znaci da smo mi srbi i hrvati nastali od najstarijeg naroda u evropi. Oni se zovu Bossnaci.
Ja nista nisam skonto
Ajde vi samo trabunjajte braćo Srbi Ja odoh da gledam kako Đole juri ka tronu, vaterpolisti, rukometaši... A vi raspravljajte ko vam je bio predak...mada nevidim potrebu za tim kad i vi najbolje znate da smo to mi SRBI Aj pomoz Bog
Dokle će se više čekati da se po genetskoj slici uvede pravo na zapošljavanje ili upis na određeni fakultet i školu, odobravanje kredita ili prava na zdravstveno ili ko pripada kojem entitetu ?
Meni se opet najviše sviđa teorija koja tvrdi da je prostor Dalmacije, Hercegovine, Bosne i jednim dijelom Srbije i Crne Gore bio među prvim naseljenim u Evropi. (tzv. haplogrupa I2a). Pogotovo zato što pobija sve mitomanske teorije iz Zagreba i Beograda. Zakjučak: preci Bosanaca i Hercegovaca nisu ni Turci ni Slaveni (bar ne u velikom broju) već stanovnici koji naseljavaju ova područja hiljadama godina ! http://3.bp.blogspot.com/-9_SVrJU1j3w/TjCc6dq0WEI/AAAAAAAAAEc/AES5T2B1rrI/s1600/Haplogroups+in+Europe.PNG
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
Pa stanovnistvo BiH nisu samno baliye . halooooo
HRVATI I BOŠNJACI SU SLAVENI. SRBI POTURICE! I\'m sorry for them! Slava bogovima!
nemaju komplex manje vrijednosti pa ne prave budale od sebe kad dernece nego sve u normali
Ja znam da muslimani i hrvati ne znaju dernečit ko srbi... Što istočnije to luđe.. :D Što zapadnije to hladnije...hladni ljudi, loš moral...
Mic po mic, malo po malo, genetika obara tvrdnje o ilirskom genu i dokazuje ono što je realno - da smo slavenskog porijekla. Žao mi ovih radikala što će se razočarati, ali i Srbi kada vide da nisu Slaveni :)
Opet neobrazovani kvazipovjesnicari iz BiH mijesaju naciju i genetiku kao jedan od pokazatelja etnicke pripadnosti. Dakle nacija je politicki pojam koji je nastao kao posljedica politickog udruzivanja, zajednickih interesa i naravno zajednicke svijesti koja opet obuhvaca i zajednicku vjeru, jezik, obicaje i sl. Etnicka pripadnost u 21. st. je pojam koji se zapravo uopce ne bi trebao niti koristiti. Etnicka pripadnost je pojam 18-19 st. i razvojem genetike kao znanosti postulati etnicke pripadnosti padaju u vodu. Ne postoji niti jedan narod u Europi koji je etnicki tj. genetski cist. Svi mi ovdje u BiH bilo Srbi, Hrvati ili Bosnjaci smo miks doseljenih Slavena, lokalnih Ilira, Romana i Vlaha. Samo potrebno je reci da se taj vlaski etnos ponajprije vise oslikava u danasnjoj populaciji BH Srba jer su uglavnom bili pravoslavci i ukljuceni su time u srpsko nacionalno bice, ali ima i vlaskih primjesa i kod Hrvata i Bosnjaka ali u dosta manjoj mjeri. Stoga mi dijelimo razlike i slicnosti.
Neki panj napisa da je dobro samo da nismo slični sa S.rbi.ma, a to znači da nije sposoban ni da čita, jer lijepo piše sve u prvoj rečenici! ReferenDUM-DUM pa razlaz
E veću glupost odavno ne pročitah, svaka ti čast, hahahahahahaha
zanimljivo je ovo, necu nikog da vredjam ali recimo u Beogradu ili Novom Sadu ljudi su daleko svetlije puti i ima dosta plavih ociju od recimo juzne Srbije, ili Makedonije, i Bosna je vecinski slavenska osim na jugu dosta su tamnije puti a crnogorci su svi tamni, hrvati su ponovo u Zagrebu svetlije puti a dole su tamnije i tako dalje, kazem vam pogledajte Srbina iz vojvodine recimo i Srbina iz Vranja to je druga nacija :) i svuda gde je ostao Turski uticaj duze a to je jug Srbije je veoma siromasan a kako idete na gore ka Beogradu sve je razvijenije i to pokazuje dosta stvari, Hrvatska i Slovenija nisu imale Turke pa su zato razvijenije!