Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imamo i mi dva faraona Dodika i Emira,oni grade Andric Grad od kamena,a za izgradnju se koristi novac od stanovnika RS-a,za dovlacenje kamena nije potrebna voda i slicno,oni su na vise mjesta po Bosni uzimali kamen bespravno sa stari tvrdjava.
Divi naslova a divi članka... e jbg...
Pa jarane i jest misterij, ja dva bloka dvades'ke jedva ponesem, a majstor neće da čeka :D
Teže bi bilo donijeti toliko vode.
Ma dobro to a sta cemo sa nasim piramidama?Ko je tu kome vodu sipo pod noge,kako ga je guro da prostis i dizo u vis...Nesto nestima......
Pa nisu Egipćani ni morali dizati blokove, moguće je da su nasuli golemo brdo pijeska i na njega ''navlačili'' blokove opisanom metodom vlažnog pijeska, a kasnije unutrašnjost piramide ispraznili, ha?
Sto su se holandjanini pomamili, malo-malo otkriju nesto! wow
Okej prevozili, a cime su dizali ?
Hebali su oni ježa u leđa i po mokrom pjesku
Ok, 'riješili' ste misteriju prenošenja kamenih blokova na mjestu izgradnje... A ostatak priče? Čime se može potvrditi ovo o čemu pričaju? Ko sve danas sebe naziva naučnikom.
ma ja logicno u pustinji ima vode ko'lko hoces pa su je migli prosipat kolko su htjeli..
Piramide su gradjene uvijek u blizini rijeke Nil, tako da sa vodom nisu imali problema.
Ta teorja je stara najmanje 20 godina i isprobana najmanje 10 puta .
jadni robovi što su se nanosali kamenja
Holandske pjandure zaljevajuci mezu rakijom dosli do teorije o nastanku piramida. Tooo klix, da si osoba trebao bi se ubiti.
Haj to,al objasnite kako su ih dizali 100m :o
Pa zaljevali vodom hahaha
..zaliju ujutro kamen vodoml...do navece on poraste na visinu :-D
Šemso Poplava je dokazao da su stari egipcani izbjeglice iz Visokog.
pametni ovi holanđani,da su mogli predvidjet jos sta za vrijeme rata
Cudno da vrsni strucnjaci I poznavaoci piramida nisu mogli objasniti sliku koja se pominje na kojoj covjek sjedi na saonicama I posipa vodu po pijesku. Garant je imao cisternu na raspolaganju u toj pustari. Ako oni ne ubjede svijet o tome niko nece garant.